DWA/Argo gemakkelijk langs WIK’34

Korfballers geen enkele moeite met Damwoude

Afgelopen weekend speelden de korfballers uit Winsum en Bedum tegen WIK’34. De ploeg uit Damwoude wist de vorige keer nog te winnen van DWA/Argo, maar deze keer hadden de Groningers geen moeite met WIK’34 en wonnen eenvoudig met 14-5.
DWA/Argo speelde net als vorige week niet met het standaard achttal. Voor het eerst in lange tijd kent de hoofdmacht van DWA/Argo weer vijf fitte heren. Hierdoor kon trainer-coach Lisette Hamminga voor de verandering eens beginnen met Jasper Warringa als reserve. Bij de dames nam Joyce Dijkmans de plek in van de geblesseerde Tara Oosterhuis. Oosterhuis zal de rest van het seizoen waarschijnlijk niet meer spelen.
De score werd zaterdag al snel geopend door de thuisploeg. Karen Oostmeijer zorgde voor 1-0 en Natasja Schuuring volgde even later met de tweede treffer. Deze beide dames kenden een goede dag zaterdag, want ze waren samen goed voor acht treffers. Bob Bernardus maakte er vervolgens via een vrije bal 3-0 van. Nadat het 3-1 was geworden, kwamen Karen Oostmeijer en Natasja Schuuring weer in de aanval en zij wisten binnen twee minuten allebei een doelpunt op hun naam te schrijven. Zo werd de stand 5-1. Bob Bernardus maakte de 6-2 en, nadat de Friezen ook een treffer hadden laten aantekenen, schoot Karen Oostmeijer van afstand het laatste doelpunt van de eerste helft door de korf.
Met de 7-3 ruststand kon er in tweede helft nog van alles gebeuren, maar DWA/Argo liet de Friezen niet dichterbij komen. WIK’34 maakte wel het eerste doelpunt van het tweede bedrijf, maar daarna kwamen ze er niet meer aan te pas. De thuisploeg maakte maar liefst zeven doelpunten op rij en gaf zo WIK’34 definitief het nakijken. Andermaal waren Bob Bernardus en Natasja Schuuring trefzeker, maar ook Simon van Dijk en Joyce Dijkmans droegen hun steentje bij. WIK’34 scoorde de laatste goal van het duel en dat zorgde voor een eindstand van 14-5 na 70 minuten spelen.
De volgende wedstrijd van DWA/Argo staat gepland op 3 mei. Dan komen de korfballers in actie tegen de nummer drie van de competitie MN & W. Deze wedstrijd vindt plaats in Hijum om 15:30 uur. DWA/Argo kan zich geen enkele misstap veroorloven en moet nog steeds hopen op missertje van koploper Harkema.
Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (5), Bob Bernardus (4), Karen Oostmeijer (3), Joyce Dijkmans en Simon van Dijk (beide 1).