SIOS uitgebekerd

Stunt tegen Lycurgus blijft uit

Zaterdagmiddag stond de 1e K.O. ronde van het bekertoernooi op het programma. SIOS mocht thuis aantreden tegen Lycurgus uit Groningen, dat in de 3e klasse uitkomt. Op voorhand dus een hele lastige wedstrijd tegen een elftal dat twee klassen hoger voetbalt.
Toch had SIOS voor de wedstrijd wel het idee dat er misschien voor een kleine stunt gezorgd kon worden. Eerder werden al twee vierde klassers uitgeschakeld en er was zeker hoop op een goed resultaat bij de Sauwerders.
De gasten begonnen sterk aan het duel en waren de bovenliggende partij, waren veel aan de bal en dit resulteerde in een paar momenten voor het doel van SIOS, maar echt gevaarlijk werd het niet. SIOS liet zich inzakken en probeerde in de counter met snelle jongens er uit te komen. Dit pakte goed uit. SIOS veroverde de bal en Harmen Wienke werd diep gestuurd. Oog in oog met de doelman van Lycurgus lukte het hem niet om SIOS op een voorsprong te schieten. Het was een flinke domper toen vijf minuten later de gasten wel het net vonden. Een vrije trap kon zomaar vrij binnen worden gekopt. 0-1.
Een tegenvaller, omdat SIOS op dat moment niet echt onder deed voor de Groningers. Niet veel later werd het ook 0-2. Na balverlies op het middenveld werd de spits van Lycurgus de diepte in gestuurd. Hij schoot de bal beheerst lang doelman Reinder de Haan. Na dit doelpunt moest SIOS iets proberen te forceren.
Er moest iets veranderen, wilde SIOS nog iets terug gaan doen. SIOS probeerde het balletje rond te laten gaan en dit ging vrij aardig. Weer werd een aantal goede mogelijkheden gecreeerd en SIOS maakte de verdiende 1-2. Na een snel genomen vrije trap sprintte Jacob de Haan zijn directe tegenstander voorbij en gaf de bal voor. Zijn voorzet werd verlengd door Stefan Bultena, waarna binnengeschoten kon worden door Harmen Wienke.
Dit doelpunt gaf de ploeg van trainer Erwin Molog nieuwe hoop en het ging op zoek naar de gelijkmaker en hier kwam een aantal serieuze mogelijkheden voor en het was erg jammer dat de 2-2 niet viel. Toen de gasten na een snelle aanval de 1-3 scoorden kreeg SIOS opnieuw goede kansen op een doelpunt, maar het vizier stond niet op scherp.
Aan de andere kant had Lycurgus hier geen last van en scoorden de 1-4. Het verschil in scherpte voor het doel werd duidelijk uitgedrukt in doelpunten en de rust werd ingegaan met een flinke achterstand.
Na de rust werd vrij vlot de 1-5 gemaakt. SIOS kon de snelle aanvallen van de gasten maar moeilijk tegnhouden. Na deze goal dacht iedereen dat het wel voorbij zou zijn, maar na de 2-5 van Harmen Wienke kwam er bij het publiek weer een sprankje hoop. SIOS had veelal de bal en liet zien dat het met goed voetbal bij tijden ook met een 3e klasser kan meedoen. De 3-5 was dan ook geen verrassing, maar wel de manier waarop dit doelput tot stand kwam. Met een fantastische aanval over vele schijven werd Lycurgus even flink te kijk gezet. De bal werd tweemaal door de lucht overgespeeld, waarna een voorzet van Harmen Wienke binnen werd geschoten door Reinder Haaksema.
SIOS (en ook het fanatieke thuispubliek) voelde hierna dat er misschien toch nog een stunt in zat vanmiddag. De 4-5 hing ook een tijdje in de lucht. Een strafschop werd door de scheidrechter niet gegeven, nadat Wienke door de Lycurgus-doelman werd belaagd. Wienke en bal waren al langs de keeper gesneld, waarna deze duidelijk een overtreding beging. De bal ging echter niet op de stip. Hierna volgden nog een aantal goede kansen, maar de aansluitingstreffer bleef uit, helaas voor de hardwerkende thuisploeg.
Toen aan de andere kant de gasten na een snelle counter de 3-6 scoorden, kwam er einde aan de hoop op een goed resultaat. SIOS had alle krachten wel verbruikt en kon niet voorkomen dat ook de 3-7 nog viel. Dit was tevens de eindstand.
Voor de thuisploeg een beetje een geflatteerde uitslag. Er is hard gewerkt de tweede helft en misschien als de 4-5 wel werd gemaakt, was er nog iets mogelijk. Jammer, maar SIOS mag met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.