WINSUM GAAT DOOR HET MIDDEN

GEMEENTEBELANGEN-CHRISTENUNIE-GROENLINKS

MIDDENCOALITIE IN WINSUM
GemeenteBelangen-ChristenUnie-GroenLinks
Na een gespreksronde met alle partijen heeft Gemeentebelangen Winsum, als grootste partij en initiatiefnemer, de voorkeur uitgesproken voor samenwerking met de ChristenUnie en GroenLinks. De drie partijen hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken de komende vier jaar samen het college te vormen.
De komende weken zal worden bezien, of deze rompcoalitie kan worden uitgebreid met één of meer partijen. ‘We willen graag een breed gedragen coalitie, om zo een stabiel bestuur te kunnen vormen deze periode. We hebben hier in Winsum goede ervaringen met partijen, die volledig coalitiepartij zijn  maar geen wethouder leveren. Wat ons betreft doen we dat ook de komende periode’, aldus Jaap Hoekzema, lijsttrekker van Gemeentebelangen.
De partijen werken de komende weken aan een coalitieprogramma op hoofdlijnen. Dinsdag 8 april om 19.30 uur is er een openbare bijeenkomst, waarbij Gemeentebelangen een toelichting geeft op deze uitkomst en ook andere partijen zich er over uit kunnen spreken.
De beoogd wethouder voor Gemeentebelangen is zittend wethouder Jaap Hoekzema. Voor de ChristenUnie treedt huidig fractievoorzitter Harmannus Blok toe tot het college en voor GroenLinks is dat Marc Verschuren, die onlangs afscheid nam als raadslid en nestor van de raad.
De installatie van de wethouders is voorzien op 6 mei. 
Cookieinstellingen