Inloopconcert organist Hans Smeenk in Garnwerd

GARNWERD – Hans Smeenk maakt zaterdag 26 april zijn opwachting in het vierde inloopconcert van het seizoen in de Liudgerkerk in Garnwerd.
Hans Smeenk woont en werkt in Almelo. Zijn belangstelling voor het orgel van Garnwerd is begonnen via een paar van zijn vrienden, die in 2009…

GARNWERD – Hans Smeenk maakt zaterdag 26 april zijn opwachting in het vierde inloopconcert van het seizoen in de Liudgerkerk in Garnwerd.

Hans Smeenk woont en werkt in Almelo. Zijn belangstelling voor het orgel van Garnwerd is begonnen via een paar van zijn vrienden, die in 2009 langs Garnwerd fietsten en hem attendeerden op de inloopconcerten die er elke zaterdag waren.

Orgelcursus

“Zodoende heb ik mij toen aangemeld”, vertelt Smeenk. “Het is altijd fijn om een bijzonder historisch orgel te mogen bespelen. En zo speelde ik mee in de serie in 2010, 2012 en 2013. Door mijn orgelcursus ‘Bevoegdheidsgraad III’, die op zaterdagen in Drachten werden gehouden, kon ik het mooi combineren. Na afloop van de cursus reden we door naar Garnwerd en zo kon ik ook nog een uurtje tevoren inspelen en de registraties uitproberen. Want het orgel in Garnwerd heeft een totaal andere dispositie dan ik thuis in Almelo gewend ben. Je moet de registers met zorg uitkiezen…”

Almelo

Hans Smeenk is vervangend organist in diverse kerken te Almelo. Sinds 2010 is hij de vaste begeleider van het kerkkoor Credo Cantabilé. In juni 2013 rondde hij de 3-jarige opleiding tot Bevoegdheidsgraad III voor orgel af, een kerkmuzikale opleiding van de PKN in Nederland.

Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Stadscarillon Almelo en penningmeester van de Stichting Kerkconcerten Grote Kerk Almelo.

Smeenk speelt in Garnwerd werken Bach, Buxtehude, Muffat, Krebs en Pachelbel.

Het concert duurt van 16.00 tot 17.00 uur. Entree: gratis.

#noorderkrant

Cookieinstellingen