Cafe J&A gevaar voor openbare orde en veiligheid

Kans op verwondingen door gevaarlijk draaiend bord   

Als het aan de gemeente Winsum ligt moet de tekst op het “gevaarlijk” draaiende bord worden uitgebreid met het woord “bijna”. De twee tafeltjes (60×60) met ieder 2 stoelen op het clandestiene terras moeten direct worden verwijderd en dus zal J&A zijn potentiele gasten moeten uitnodigen met de tekst: “terras bijna aan het water”

Eigenaresse Anna Veldhuis is ontstemd over de pietluttigheid van de gemeente. De meeste reacties op ons eerste bericht over deze kwestie gingen ook in die richting.

Even de situatie ter plaatse: wandelaars komen aangelopen over een pad langs het Winsumerdiep, er is nu gemaaid maar dat pad heeft een breedte van maximaal een meter, dan komen de Pieterpadlopers op het bestraatte gedeelte dat een breedte heeft van meer dan 2 meter. De meeste lopers steken dan rechtsaf over het terras van J&A of blijven even hangen voor een kop koffie. De wandelaars die helemaal doorlopen langs het water hebben kans om zich een weg te moeten banen langs de tafeltjes en stoeltjes, een gezellig praatje te moeten maken of zelf even de voeten rust te geven mocht er op de eretribune van De Boog even plaats zijn.
De lopers hebben dan meestal de route Pieterburen – Winsum gelopen en hebben daarbij  verkeer, struiken, kuilen, stenen en kloeten getrotseerd maar nadat ze het genuttigde hebben betaald lopen ze door onoplettendheid tegen een gevaarlijk draaiend bord, ach!!!
Misschien hebben ze door tegen het gevaarlijke bord te lopen wel mazzel trouwens want voor het zelfde geld worden ze geraakt door een bromfietser, fietser of snorfietser die de weinig opvallende paaltjes van de Boog heeft geraakt en over het wegdek glijdt om bij het terras van J&A, de Wereldwinkel of De Gouden Karper tot stilstand te komen.
Formeel zullen de ambtenaren wel gelijk hebben maar waar praten we over.
Eigenaresse Anna Veldhuis heeft een gesprek met Burgemeester Michels aangevraagd maar dat is uitgesteld tot de burgervader terug is van vakantie, hij zal wel ergens op een leuk terrasje aan een watertje zitten te dagdromen van het lieflijke Winsum.
Cookieinstellingen