Glazen huis Winsum gaat voor IJsbaan Winsum

Voorzitter De Vries zeer verheugd: “mooie impuls voor 150-jarig bestaan”

In het kader van ons jubileumjaar hebben we een verlanglijstje gemaakt die alle schaatsliefhebbers in Winsum en omstreken aan moet spreken, omdat het zowel zaken betreft die voor de ijsbaan belangrijk zijn maar ook voor het ijsplezier op de maren gebruikt kunnen worden. 
1) Sneeuwfrees
Het laatste jaar hebben we de ijsbaan gesloten omdat de sneeuw met veegmachines niet meer weg te krijgen was en het ijs eronder wegsmolt. Met een professionele sneeuwfrees blaas je de sneeuw tussen de 5 en 10 meter weg zodat de veegmachines verder kunnen. Wij willen hiermee de ijsbaan, ons deel van het traject van de Noorderrondritten (Onderdendam – Mensingeweer) en de Boogtocht (ronde Winsum – Mensingeweer – Baflo – Onderdendam – Winsum) nog beter sneeuwvrij kunnen houden t.b.v. mooie schaatsbanen.
2) Groot onderhoud gebouw
Dit houdt in isolatie van het dak van de werkplaats t.b.v. onderhoud en ijsvrij houden van de machines.Daarnaast isolatie van de kantine om de stookkosten terug te brengen. De vloeren zijn op plekken slecht en moeten vervangen worden. Daarnaast is een kachel nodig in de werkplaats en de bestuurskamer.
3) Vervanging armaturen lichtmasten. 
De armaturen zijn oud waardoor onderdelen (glazen afdekplaten), blakers e.d. kapot of slecht zijn. De lichtopbrengst is daardoor laag. Vernieuwing brengt weer voor jaren helder licht; zo mogelijk met led-lampen waardoor de stroomkosten (8 kwh) sterk naar beneden kunnen.
Bovenstaande is de e-mail die voorzitter van Winsumer IJsbaan stuurde aan het bestuur van Het Winsumer Glazenhuis.
Gisteravond kreeg De Vries een prachtig telefoontje, zijn IJsbaan was even eerder door het bestuur van het Winsumer Glazenhuis uitgekozen als het goede doel waarvoor zij zich dit jaar gaan inspannen.
WinsumNieuws kreeg De Vries direct na het bekend worden aan de lijn en hoorde een zeer verheugd man. 
“Het klopt dat ik net in kennis ben gesteld dat IJsbaan Winsum is uitgekozen, ik ben erg blij. Volgend jaar vieren we ons 150-jarig bestaan en het is prachtig dat het bestuur van het Glazen Huis er voor wil zorgen dat we er dan weer goed opstaan. Weet u wel, dat onze ijsvereniging mede-oprichter van de KNSB is? Het is een prachtige impuls om er volgend jaar een mooi feest van te maken”
Het bestuur van het Glazen Huis Winsum vindt het steunen van de IJsbaan Winsum prima passen binnen de doelstelling. Voorzitter Wiebe van Goinga, die de voorzittershamer tussentijds heeft overgenomen van Loek van Dijken, verwacht dat er veel draagkracht zal zijn voor dit goede doel, met name ook omdat vrijwilligers van de IJsbaan ook het Winsumerdiep altijd vrij proberen te houden van sneeuw. “ Met een sneeuwfrees komt dit dus ten goede van veel Winsumers”:, aldus Van Goinga.
22/23/24 december zal het Glazen Huis weer geplaatst worden op het Dorpsplein.
Het bestuur van het Glazen Huis Winsum wordt sinds gisteren gevormd door:
Voorzitter: Wiebe van Goinga
Secretaris: Erik Werkman
Penningmeester: Marja Magnin 
Cookieinstellingen