Drama voltrekt zich op voetbalcomplex Schouwerzijlsterweg

Foto:

Jeugdspeler S.J.O VV Winsum levenloos gevonden in kanaal bij trainingsveldGrote verslagenheid dinsdagavond bij de voetbalverenigingen C.v.v. VIBOA, vv Hunsingo  en S.J.O vv Winsum.

 

Veel leden en sympathisanten waren naar de kantine van het complex aan de Schouwerzijlsterweg gekomen nadat rond half elf de geruchten en berichten heftiger werden over een verschrikkelijk drama dat zich op het complex had afgespeeld.
Een 15-jarige jeugdspeler van S.J.O vv Winsum had zich dinsdagavond rond zeven uur gemeld voor blessurebehandeling.  Na de behandeling ging hij naar het oefenveld om de verrichtingen van zijn voetbalvrienden te aanschouwen. Bekend is geworden dat hij met enkele mensen in de dug-out heeft zitten kletsen. 
Wanneer hij het trainingsveld heeft verlaten is onduidelijk.
Een ongerust familielid is rond tien uur op het complex polshoogte gaan nemen en zag dat de fiets van de jongen bij de stalling stond.
Direct is een groot aantal mensen, onder wie zijn teamgenoten, gaan zoeken rond het complex waarbij het levenloos lichaam van de jongen in het water werd gevonden.
De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar hun hulp kwam te laat.
Vervolgens is de politie een groot onderzoek gestart.
De persvoorlichter van de politie meldde rond tien voor twaalf aan WinsumNieuws dat er al groot onderzoek was verricht en dat het vervolgd zal worden. Wel had het onderzoek met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uitgewezen dat er van een misdrijf geen sprake was. 
De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de jongeman onwel is geworden en daardoor te water is geraakt.
WinsumNieuws sprak nog met iemand die in de dug-out samen met het slachtoffer naar de training had zitten kijken. “We hebben gewoon lekker zitten kletsen, er was helemaal niets aan hem te merken. Het is verschrikkelijk dat ik een paar uur geleden met hem zat te praten en dat ik net te horen heb gekregen dat dit drama zich daarna heeft afgespeeld. Ik ben er helemaal kapot van,” aldus de totaal aangeslagen man.
Medewerkers van Slachtofferhulp waren in de kantine om hulp te bieden.
Burgemeester Rinus Michels kwam zijn medeleven betuigen en sprak met betrokkenen.
Voor een relatief kleine gemeenschap als Winsum is dit een verschrikkelijke gebeurtenis die lang, diepe wonden zal achterlaten.
WinsumNieuws wenst het getroffen gezin, familie, vrienden, teamgenoten en -begeleiding, bestuursleden en leden van de getroffen voetbalverenigingen heel veel sterkte met het verlies en wenst ze kracht om verder te kunnen.

Cookieinstellingen