Heel veel engeltjes bij zwaar eenzijdig ongeval

Even na middennacht kwam de volgende melding binnen: “Ongeval/Wegvervoer/Voertuig te water prio 1 Winsum Gr Het Aanleg – N361”. Ter plaatse bleek dat zich een ernstig, eenzijdig ongeval had voorgedaan.

Een ouder echtpaar uit Kloosterburen had net afscheid genomen van familie die aan de Wierdaweg wonen. Het echtpaar had, terwijl de familieleden op vakantie waren, drie weken op het huis gepast.

Na het afscheid wuifden de bewoners van de Wierdaweg het echtpaar uit.

Tot hun grote schrik ging het op de rotonde helemaal mis. De bestuurder nam de bocht om in de richting van Ranum te gaan veel te vroeg, botste tegen een betonnen wegarcering, reed dwars door het bushokje en gleed door het groen in de richting van het Omsnijdingskanaal, waar de auto vlak voor tot stilstand kwam. Gelukkig zagen de familieleden het voorval gebeuren en konden de hulpdiensten snel gealarmeerd worden.

20160801_002043 20160801_002215

Een ambulance was snel ter plaatse, evenals twee surveillance-auto’s van de politie. Brandweer Winsum werd in eerste instantie wel opgeroepen, maar toen bleek dat de inzittenden het voertuig hadden verlaten, weer afgemeld. Het ambulancepersoneel onderzocht het echtpaar en kon gelukkig constateren dat er geen verwondingen waren, waarop ze naar het huis aan de Wierdaweg werden gebracht.

Sleepdienst Faber uit Baflo takelde de zwaar beschadigde auto uit de wallekant.

Alle aanwezigen waren het over één ding eens; het echtpaar heeft een heel peloton engeltjes op de schouders gehad.

Brian

Cookieinstellingen