SCOOP, GemeenteBelangen moet weer op zoek naar raadslid

Foto: WinsumNieuws

Piet Wieringa zal na het zomerreces niet terugkeren als raadslid voor GemeenteBelangen in de gemeenteraad van Winsum.

WinsumNieuws kwam erachter dat de heer Wieringa zijn partijgenoten al een tijdje geleden schriftelijk op de hoogte heeft gebracht van zijn terugtreden.

Raadslid Wieringa was een blauwe maandag wethouder van de coalitie GemeenteBelangen, GroenLinks, ChristenUnie en D’66, maar nadat de coalitiepartijen het vertrouwen in zijn partij hadden opgezegd, kon Wieringa niets anders dan zijn ontslag aanbieden. Dat Wieringa daarna terugkwam als raadslid was voor velen al een verrassing. De avond dat hij geïnstalleerd werd was Wieringa nog aanwezig bij de raadsvergadering, maar daarna bleef zijn zetel alleen maar onbezet.
Veranderingen op het werk werden aangevoerd als reden voor de absenties, maar het was een publiek geheim dat Wieringa eigenlijk wel klaar was met de politiek.

Wieringa heeft geen reden opgeven voor zijn vertrek, dit om de rust in de partij en fractie te bewaren.

Het vertrek van Piet Wieringa is weer een gevoelige klap voor GemeenteBelangen. Voorzitter Theo Mol en fractievoorzitter Jaap Hoekzema zullen op zoek moeten gaan naar een nieuw raadslid. Conform de Kieswet zullen ze weer bovenaan de kieslijst moeten beginnen.

Cookieinstellingen