Juf Maria en moeder Wendy voeren actie voor verkeersveiligheid kinderen

Foto: WinsumNieuws
Het verkeer zal vanaf morgen weer drukker zijn dan de afgelopen weken. Reden, de scholen gaan weer beginnen!
Vanaf morgen moet het overige verkeer weer rekening houden met fietsende kinderen. Kinderen die zich misschien niet elk moment bewust zijn van het gevaar dat verkeer heet.
Vaak zijn ze de eerste schoolweken weer wat onwennig op de fiets, misschien ’s morgens nog niet helemaal wakker of ze spelen al fietsend een spelletje met vriendjes of vriendinnetjes. Het is aan de overige weggebruikers om daar rekening mee te houden en op te anticiperen.
Om ons allemaal te attenderen op het weer open gaan van de scholen zocht moeder Wendy contact met juf Maria Luimstra van obs De 9 Wieken.
Wendy, moeder van Duncan wilde op één of andere manier aandacht vestigen op de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen.
Juf Maria was gelijk helemaal voor en zo kwamen de twee, de moeder en de juf, vanavond op de Onderdendamsterweg. Ze hingen aan de loopbrug over het Omsnijdingskanaal een spandoek op en plaatsten bij de voetgangersoversteekplaats twee slow-poppen.
vvn2vvn3
De toevallig passerende leerling Iwan vond het een prima actie en wilde graag helpen.
Iwan: “’s Morgens is het wel vaak spannend op de kruising hier (Onderdendamsterweg-Binnensingel-Hoofdstraat Obergum). Het is erg druk en er sjezen veel auto’s langs. Iwans moeder vult aan: “Iwan gaat vaak op de fiets met een groepje naar school. Dit kruispunt is het gevaarlijkste punt op de route. Je kunt wel voorrang hebben, maar je krijgt het niet altijd. Ik vind het een heel goede actie van Wendy en Maria.”
vvn
Juf Maria vindt het goed dat ouders zich zorgen maken over hun kinderen en op deze manier aandacht vragen. “Er wordt op school ook aandacht aan besteed. We hebben een lespakket ter beschikking gesteld gekregen van de provincie Groningen en daar gaan we gelijk mee aan de slag.”
Veilig Verkeer Nederland schrijft op haar website het volgende:
De spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.
“De scholen zijn weer begonnen” is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Wees alert!
Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.
Cookieinstellingen