Insinuaties ‘Boulevardblad’ DvhN schieten Westerink in verkeerde keelgat

Vanmorgen publiceerde het Dagblad van het Noorden een artikel over ‘klachten’ m.b.t. de geplande noodweg die er n.a.v. de treinongelukken zou moeten komen. ProRail en boer Stavenga zouden hierover een akkoord hebben bereikt.

Enkele fragmenten uit de tekst “Nog altijd ligt er geen noodweg langs het spoor in Winsum waar op 18 november een melkwagen tegen de trein botste. Enkele bewoners vrezen overlast”. ProRail en boer Willem Stavenga hebben inmiddels een principeovereenkomst gesloten voor de aanleg van een noodweg over diens land. De gemeente Winsum wil volgens wethouder Bert Westerink eveneens dat de weg er snel komt.

Maar niet iedereen in Winsum wordt blij van de noodweg. “Die weg komt recht tegenover mijn woning uit”, zegt Gineke Keizer (75). “Dat is vreselijk. Nu heb ik nog een geweldig uitzicht over de landerijen langs het spoor. Straks denderen er melkauto’s van FrieslandCampina en ander zwaar materieel langs mijn achtertuin. Het is ook levensgevaarlijk voor de kinderen die hier fietsen.”’

Zijn buurvrouw Miranda Bast (36) maakt het niet uit of er spoorbomen bij de rails komen of een parallelweg wordt aangelegd. De overlast van een nieuwe weg “is niks vergeleken met de ongelukken op de overweg”.

Beveiliging overweg 

In plaats van een noodweg heeft Keizer liever dat ProRail de overweg beveiligt. Op de lange termijn is ook Winsum daar voorstander van. Volgens ingewijden zou dat de gemeente goed van pas komen. Dan ligt het probleem helemaal op het bordje van ProRail en hoeft de gemeente Winsum boer Stavenga niet met grond te compenseren, zoals hij graag wil.

In het verkeerde keelgat

Wethouder Bert Westerink van de gemeente Winsum liet aan onze redactie weten dat  “de insinuatie die het DvhN vanochtend als een waar boulevardblad publiceert, volstrekt in het verkeerde keelgat is geschoten. Dat “van ingewijden” zou zijn vernomen dat de gemeente………………………………. de noodweg wordt onderhandeld, is een grove insinuatie die zeer ongepast is voor zo n ernstige zaak. De gemeente verwerpt deze met kracht” aldus de wethouder.

Cookieinstellingen