Feestelijk begin Decemberactie Voedselbank Het Hogeland

Foto: voedselbank

Op zaterdag 17 december start de Decemberactie voor Voedselbank Het Hogeland; ‘een blik achter de schermen’. De provinciale inzamelingsactie (20, 21 en 22 december) is door Voedselbank Het Hogeland met een aantal dagen verlengd en wordt gehouden van 17 t/m 23 december.

De samenstelling van een volwaardig voedselpakket voor de klanten van de Voedselbank is sterk afhankelijk van particuliere giften. De structurele giften door het jaar heen zijn niet genoeg. De Voedselbank heeft daarom de afgelopen maanden een beroep gedaan op alle mensen in de betrokken gemeenten om inzamelingsacties te houden. De oproep tot actie blijkt gelukkig breed gedragen. Veel burgers, verenigingen, kerken, sportclubs, scholen, bedrijven hebben al hun toezegging gedaan!

Stichting Voedselbank het Hogeland in Winsum is een non-profit organisatie, gecertificeerd volgens NVWA, volledig gerund door vrijwilligers en werkzaam voor de gemeenten De Marne, Winsum, Eemsmond, Bedum en gedeeltelijk Loppersum.

Ongeveer 231 volwassenen en 177 kinderen doen momenteel een beroep op deze noodhulp. De toekenning voor deze hulp vindt plaats aan de hand van strikte landelijke criteria betreffende leefgeld. De criteria liggen onder de armoedegrens volgens het NIBUD.

De actieweek wordt 17 december feestelijk geopend op de locatie, Lombok 1 in Winsum. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kunt u ‘een blik achter de schermen werpen’.

Er is een doorlopend informatief programma opgeluisterd door een benefiet optreden van Bert Hadders en de Nozems.

Voor een hapje & drankje wordt gezorgd, er is vermaak voor kinderen, verkoop van tweedehandskleding en huisvlijt en u kunt uw kennis over de Voedselbank testen middels een quiz. De opbrengst van de verkoop gaat in zijn geheel naar de Voedselbank.

Iedereen van harte welkom!

Programma:

10.00 uur Opening door plaatselijke wethouders

11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur Presentatie over de Voedselbank en rondleiding

14.00 uur tot 15.00 uur Optreden Bert Hadders en de Nozems

16.00 uur Afsluiting

 

Entree:

1 conservenblik (groente, soep)

groente-in-blik

Meer informatie? Bezoek de website van de Voedselbank Het Hogeland.

Cookieinstellingen