GLOED levert energie aan Garnwerd e.o.

Foto: WinsumNieuws

Er is heel wat (papier)werk verzet, van aanbestedingen tot het verzamelen van handtekeningen, van presentaties voor subsidiënten tot informatiebijeenkomsten voor particulieren en het uittekenen van een zonnepanelendak, maar gisteren was het eindelijk zo ver, coöperatie GLOED zette gisteren, tijdens een gezellig samenzijn, de zonnepanelen die op de zuidkant van Keizer in Feerwerd zijn bevestigd, aan.

Dorpsvereniging Garnwerd heeft lange tijd gewerkt om tot deze eerste stap van Garnwerd Lokaal Onafhankelijk En Duurzaam u.a.te komen.  Joris de Winter en Phillip Kocken zijn de drijvende krachten achter de ambitieuze plannen.

Dat een dergelijk initiatief op grote waarde geschat wordt, bleek uit de grote opkomst, naast burgemeester van Garnwerd Harm Wegman gaven de altijd opgewekte Nienke Homan (gedeputeerde G.S voor GroenLinks, Agnes Mulder (kamerlid CDA) en wethouder Harmannus Blok acte de présence. In hun toespraken waren er lovende woorden voor de initiatiefnemers, de familie Keizer, duurzame projecten in het algemeen en deze in het bijzonder.

Naast  hapjes en drankjes, was er muziek en een houtkachel om warm te blijven.

Meer informatie? Lees hier

Aanmelden dan hier

Cookieinstellingen