Tiende RaitdaipRun in teken goede doelen

Foto: WinsumNieuws

Elke eerste zaterdag van april organiseert loopgroep de RaitdaipRunners haar eigen loop, de RaitdaipRun. Er zijn drie afstanden te lopen, nl.  5 km, 10 km en 10 mijl (route zie hieronder). De loop voert door het mooie Reitdiepdal en het dorp Sauwerd.  Ook de jeugd (t/m 17 jaar) wordt van harte uitgenodigd deel te nemen. Voor iedere loper is er na afloop altijd een mooie herinnering.

De eerstvolgende RaitdaipRun wordt gehouden op zaterdag 1 april 2017. Start jeugd en volwassenen (alle afstanden) is om 16.00 uur bij dorpshuis Ubbegaheem te Sauwerd. Inschrijven via voorinschrijving op www.inschrijven.nl of ter plaatse op 1 april vanaf 14.00 uur tot 15.30 uur. De kosten bij voorinschrijving bedragen EUR 3.00 (jeugd t/m 17 jaar) en EUR 6.00 (volwassenen). Inschrijving op 1 april is EUR 4,50 (jeugd t/m 17 jaar) en EUR 7,50 (volwassenen).

Voor de basisschooljeugd is er weer de Kidsrun, deze start om 15.00 uur. Inschrijven alleen ter plaatse mogelijk vanaf 14.00 uur, kosten EUR 2.00

Praktische informatie vind je onderaan dit artikel.

Wie jarig is trakteert!

Ter ere van onze jubileumeditie – we organiseren dit jaar voor de 10e keer de RaitdaipRun – hebben wij besloten een deel van de opbrengst van de RaitdaipRun te schenken aan een drietal goede doelen uit de regio die wij een warm hart toedragen. Voor elke deelnemer doneren wij een Euro aan elk goed doel. Loop je niet mee en wil je toch doneren? Dat kan. Op 1 april staan de collectebussen klaar voor jouw gift! De door ons gekozen goede doelen zijn:

UMCG Kanker Researchfonds

Veel mensen uit Noord-Nederland kennen het UMCG. Wie te maken heeft met kanker komt er regelmatig; soms voor onderzoek, vaker voor behandeling. Het ziekenhuis beschikt over moderne faciliteiten en deskundige artsen en verpleegkundigen. In het UMCG kunnen patiënten daardoor rekenen op een goede diagnose en een goede behandeling. Maar het UMCG doet meer. Artsen en onderzoekers doen er veel onderzoek naar kanker. Het UMCG Kanker Researchfonds wil meer mensen betrekken bij de strijd tegen kanker om zo geld op te halen voor extra kankeronderzoek in het UMCG. Het fonds richt zich met name op Noord-Nederland. Iedereen heeft in zijn omgeving, dichtbij of verder weg, wel eens te maken gehad met kanker, zo ook nu al binnen onze loopgroep. Goed en veel onderzoek maakt het mogelijk de strijd met deze vreselijke ziekte aan te gaan. Meer motivatie is niet nodig: het spreekt dan ook voor zich dat het UMCG Kanker Researchfonds één van de goede doelen is waar een deel van de opbrengst van onze jubileumeditie van de RaitdaipRun aan zal worden besteed. Ook zetten de RaitdaipRunners zich jaarlijks elke eerste zaterdag van februari in tijdens de Bedumer Winterloop, een sponsorloop voor het UMCG Kanker Researchfonds. Meer informatie: www.umcgkankerresearchfonds.nl

Faunavisie Wildcare

Faunavisie Wildcare te Westernieland is gespecialiseerd in de opvang, verzorging en revalidatie van wilde inheemse dieren in Noord Nederland. Doel is om de dieren na hun herstel weer vrij te laten in de natuur. Faunavisie heeft een ontheffing van het ministerie voor de opvang van inheemse wilde dieren en werkt samen met collega opvangcentra, dierenartsen en opleidingscentra. Faunavisie draait op donaties en giften. Om de kwaliteit van de verzorging, voeding en opvangfaciliteiten optimaal te houden is hulp nodig! Zonder donaties kan Faunavisie Wildcare niet bestaan. De RaitdaipRunners dragen de inheemse fauna in onze regio een warm hart toe. Daarom is Faunavisie één van de doelen waar een deel van de opbrengst van de 10e RaitdaiRun aan wordt geschonken. Meer weten over Faunavisie? Kijk op www.faunavisie.nl

Stichting De Helpende Hand Winsum

Iedereen kan hulp nodig hebben of men nu jong is of oud. De Helpende Hand Winsum wil hulp bieden daar waar het nodig is. Een groep vrijwilligers is bereid een deel van hun tijd af te staan om de medemens te helpen met een probleem dat ze zelf niet meer, of tijdelijk niet kunnen oplossen. Op jaarbasis verrichten zij ca. 2000 hulpverleningen in de gemeente Winsum. Hierbij valt te denken aan werkzaamheden als tijdelijke kinderopvang, licht huishoudelijk werk in afwachting van gezinshulp, boodschappen halen of begeleiden naar de winkel, bibliotheekboeken ruilen, kleine klusjes in huis of tuin, oppas en of ondersteuning bij dementerenden, ondersteuning bij mantelzorgers, bezoeken en/ of wandelen, vervoer en begeleiding naar artsen, ziekenhuis enz. In principe is alle geboden hulp gratis. Daarom zijn giften heel erg welkom. Bij de RaitdaipRunners staat aandacht voor de mede-mens hoog in het vaandel. Daarom vinden wij het belangrijk een organisatie als De Helpende Hand te steunen met een deel van de opbrengst van deze 10e RaitdaipRun. Meer informatie is te vinden op www.helpendehandwinsum.nl

Praktische informatie

Gelegenheid voor omkleden is geregeld bij Ubbegaheem (bij de inschrijving). Na afloop is er eventeel gelegenheid om te douchen bij Sportpark De Lange Twee, bij VV SIOS.
Onderweg zijn verschillende waterposten en ook na afloop wordt de inwendige loper goed verzorgd!
Parkeergelegenheid: Plantsoenweg, Oosterstraat, Sportpark De Lange Twee. Volg hierbij de aanwijzingen van onze verkeersregelaars.

Informatie voor inwoners van Sauwerd en Wetsinge:
De volgende straten zullen deze dag tussen ca. 14.30 uur en 17.30 uur geheel afgesloten zijn voor verkeer:  Burchtweg, Singelweg, Oude Kerkstraat,  Schuttersweg en Hoogpad.  De volgende straten zullen gedeeltelijk afgesloten zijn: Kerkstraat, Noorderweg, Provinciale Weg, Groot en Klein Wetsinge, Hekkum. Deze middag  is een aantal verkeersregelaars actief, zij helpen je graag. Wij vragen om een ieders begrip en medewerking.

 

Cookieinstellingen