Eerste Algemene Vergadering van de Dorpencoöperatie Reitdiepdal U.A.

In het dorpshuis Ubbegaheem in Sauwerd vond donderdagavond, 20 april 2017, de eerste Algemene Vergadering plaats van de Dorpencoöperatie Reitdiepdal U.A. De Coöperatie stelde zich voor en gaf een presentatie over de plannen om tot een definitieve dorpswinkel in Sauwerd te komen.

Na de opening door voorzitter Hylke Zijlstra werd als eerste het agendapunt benoeming bestuursleden aan de orde gesteld. Unaniem werden de voorgestelde toe te treden bestuursleden door de Algemene Vergadering benoemd in het bestuur.

Het bestuur bestaat nu uit:

Van links naar rechts: Han Limburg (penningmeester), Hylke Zijlstra (voorzitter), Ellie van den Bos (secretaris), Marco Scheffer (lid) en Nicolaas Genen (lid).

Han Limburg gaf een presentatie over het ondernemingsplan en de toekomstvisie van de dorpswinkel als sociale onderneming. Niet alleen winkel, ook een sociale ontmoetingsplek, koffietafel, boeken uitleen, mogelijk weer postzaken, streekproducten, brood enz. Een 380-tal gezinnen zijn inmiddels lid geworden van de Coöperatie (= ca 70% van de bevolking).

De vrijwilligers hebben inmiddels ervaring opgedaan met de broodboutique.

Het is de bedoeling dat wanneer alles rond is, zoals aankoop, verbouwing etc. medio september 2017 de winkel te kunnen openen.

De volgende zaken werden in stemming gebracht voor de ca 80 aanwezigen:

Aankoop van het pand: een grote meerderheid stemde voor.

Het ondernemingsplan: eveneens een grote meerderheid stemde voor.

Oprichting van een BV (scheiding pand en winkel): meerderheid voor.

De voorgestelde wijziging van de statuten kon niet door gaan. Daartoe dienden minimaal 254 leden voor te stemmen. De aanwezige leden, degenen die via internet hadden gestemd en de stemmen bij volmacht, in totaal 185, waren niet voldoende. Binnen 4 weken wordt een nieuwe vergadering uitgeschreven. In die vergadering stemmen de dan aanwezige leden. Een 2/3 meerderheid van stemmen is dan voldoende.

 

Tekst en foto’s: Auwert Postmus

Cookieinstellingen