Winkhem ziet de punten aan de neus voorbij gaan

Foto: Jaap Bouwman

ZUIDHORN – In de tweede competitieronde is het eerste herenteam van Winkhem op bezoek gegaan bij het eerste team van de Meeuwen in Zuidhorn. Met enig onfortuinlijk volleybal mochten de gastheren de meeste punten bijschrijven, het werd 3-1 voor De Meeuwen.

In vergelijking tot de eerste wedstrijd had coach Miedema nu de beschikbaarheid over zeven in plaats van zes spelers. Waar de ene speler de ziekenboeg mocht verlaten, loste de ander hem af.

De Winsumer mannen weten maar al te goed dat het er genoeg volleyballend vermogen in het team zit, alleen ontbreekt het momenteel nog wat aan training- en wedstrijdminuten waarmee de routine zal groeien.

Winkhem startte de wedstrijd tegen de Meeuwen gedreven en de gastheren waren er minstens een halve set stil van. Naarmate het spel vorderde begon Winkhem wat stroever te lopen en puntje voor puntje kwam Zuidhorn dichterbij. Door een aantal slim geplaatste ballen maakten de Meeuwen het Winsum moeilijk. Anderhalf set lang bleef Winkhem wat hangen in de fouten en wist het niet goed te scoren tegen het goed verdedigende werk van de Meeuwen. Waar Winkhem in de tweede set wel een antwoord had gevonden op de slimme ballen van de tegenstander, was de afstemming aan het net nu het euvel. Zo verschalkten de Meeuwen de eerste set nipt(25-23) en zonder zicht op de setwinst haalden de Zuidhorner mannen set twee met gemak binnen, 25-18.

De tweede helft van de wedstrijd werd er ineens uit een heel ander vaatje getapt. Winkhem had de opstelling flink opgeschud en met een op meerdere plekken gewijzigd team, verliep het ineens heel geroutineerd. Ballen werden keurig gepasst en gelegenheid spelverdeler Tinus Berghuis verdeelde de ballen alsof hij niet anders gewend was. Zuidhorn keek toe en kreeg de deksel flink op de neus. Nu leefde de overtuiging dat dit de ommekeer was. Helaas herpakte Zuidhorn zich weer knap en zakte Winkhem toch weer ietsje terug. Winkhem wist nog niet te overtuigen. Hetgeen goed te verklaren is omdat er een flink gewijzigd team staat in vergelijking tot vorig seizoen. Winkhem kaapte de derde set(14-25) en Zuidhorn nam de laatste set(25-21) en daarmee de wedstrijdwinst.

Het gaat helemaal niet gek met de Winsumer mannen, het is een nog een tijdje doorzetten en routine opbouwen. Met een midweekse wedstrijd in het vooruitzicht gaan ze weer vol voor de winst.

Komende woensdag 3 oktober om 21:00 uur treden zij weer aan in de Ripperdahal tegen Olympia.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

Cookieinstellingen