Overdracht actie ‘Bloedserieus’ naar Het Hogeland via de brug in Garnwerd

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – Vanaf december 2019 hebben Mariël de Bruijn en Myra Eeken-Hermans, samen met stagiaires Hannah van der Hoek en Bente Zwama, in het Westerkwartier maandverband en tampons ingezameld voor vrouwen en meisjes met een (te) kleine beurs. Donderdag 2 juli om 10.00 uur dragen zij op de brug in Garnwerd (nabij  Café Hammingh,) het inzamel’stokje’ van het initiatief Bloedserieus over aan gemeente Het Hogeland. “Via de Rooie Vrouwen hebben we in de gemeente Het Hogeland gemeenteraadslid Mädi Cleerdin bereid gevonden om de inzamelingspunten en de uitgifte via de Voedselbank Hogeland te gaan organiseren, samen met een groepje vrijwilligers,” vertellen Mariël en Myra.

Het gaat om hjet inzamlen van maandverband en tampons die via hulporganisaties als de Voedsebank verder worden verspreid. Na het Hogeland probeert men ook dergelijke initiatieven in andere gemeenten van de grond te tillen. Daar was Cleerdin al mee begonnen, maar door de corona-lock up werd de actie op het Hogeland uitgesteld: “Volgende week donderdag gaat het beginnen. Na het Hogeland proberen ook dergelijke initiatieven in andere gemeenten van de grond te tillen. Zo zal de Bloedserieus-inzamelestafette door de provincie Groningen heen slingeren,” zegt Cleerdin die ook raadslid voor de PvdA is.

Door de maatregelen als gevolg van het coronavirus is de inzameling van maart tot en met heden vrijwel stil komen te liggen. “We gaan begin juli nog een laatste ronde ophalen bij de oorspronkelijke inzamelpunten, dus wanneer je nog mee wilt doen, breng jouw bijdrage naar één van de 11 inzamelpunten in het Westerkwartier”. Vandaag nog is een enorme gift van Maripaan Teaming in ontvangst genomen. In de Jumbo’s in Leek is door klanten via statiegelddonatie en personeel (via donaties van het salaris) een flink bedrag bijeen gespaard waar meer dan 1000 pakjes maandverband en tampons voor zijn aangeschaft en gedoneerd aan Bloedserieus.

Na 2 juli stoppen Mariël en Myra met de inzamelpunten tot het moment dat het estafettestokje weer in het Westerkwartier komt. Uiteraard kunnen dameshygiëneproducten altijd worden ingeleverd bij de Voedselbank Westerkwartier in Grootegast.

“Heb je als bedrijf of als collega’s onderling ideeën voor een extra inzameling, dan horen we dat graag,” zo zeggen de organisatoren. Zij roepen op om dan het mailadres  [email protected] te gebruiken. /BM

Cookieinstellingen