Winkhem wint van twijfelend LSV

De mannen van Winkhem zitten in een positieve flow, de ene na de andere tegenstander weten de mannen aan de zegekar te binden. Dinsdag was het Lopster LSV het slachtoffer. Met een 3-1 winst is het eerste team van Winkhem bezig met een opmars naar de top van de 1e klasse B.

De wedstrijd startte voor Winkhem zeer matig en met weinig bezieling. LSV wist goed druk te zetten op de verdediging van Winkhem. Goede serves en prima aanvallend werk van de Lopster formatie bracht Winkhem op een 0-1 achterstand in sets.

In de tweede set werden enkele omzettingen gedaan en dat bracht een stuk meer bravoure in het team. Daardoor liet Winkhem een overtuigender speelstijl zien. LSV kwam lang goed mee maar er kwam toch wat twijfel in het spel van de Lopsters. Winkhem kon daardoor in het laatste deel van de set ineens het verschil maken en de set binnen halen met 25-18. Meteen daarna herpakte LSV zich prima en opnieuw was het lang onduidelijk wie de winnaar van de derde set zou worden. Winkhem liep door een paar serve series goed weg maar LSV kwam sterk terug. Opnieuw sloop de twijfel in het spel van de mannen uit Loppersum en gaven ze de set eenvoudig weg aan de Winkhem, 25-19.

In de laatste set trok Winkhem meteen goed de gashendel open en het puntenverschil dat gemaakt werd kon niet meer bijgehaald worden door LSV. Axel Kroeze die niet op zijn gebruikelijke positie speelde liet zich van zijn flexibele kant zien door ook op andere positie prima zijn mannetje te staan. Het is altijd prettig als een team elkaar in de breedte aanvult. Een luxe positie die Winkhem vorig seizoen nou niet verwacht had.

Het is genieten voor Winkhem. De sfeer is goed en vol vertrouwen zien de mannen dan ook uit naar de topper in de 1e klasse B.

Volgende week woensdag, 29 november, spelen zij tegen Trias uit Delfzijl. Trias speelt altijd mee voor het kampioenschap dus dit beloofd een mooie uitdaging te worden.

Verslag: Jaap Bouwman