Expositie recente schilderijen van Sjoerd Bakker

Foto: WinsumNieuws

WINSUM – Zaterdag 3 maart exposeert de Winsumse kunstschilder Sjoerd Bakker met 20 werken ten huize van de familie Oosterbaan in Winsum. Belangstellenden kunnen dit ‘gratis en voor niets’ meemaken. 

De Winsumse kunstschilder Sjoerd Bakker tracht op zijn karakteristieke en gebaarlijke wijze uit te leggen waarom, wat en hoe hij schildert.
Feitelijk is de Winsumse kunstschilder Sjoerd Bakker in zijn ‘vak’ een autodidact. Via allerlei kunstboeken in de bibliotheek van zijn vader, gewaardeerde huisarts te Wolvega, waar Sjoerd geboren werd in 1952, maakte hij op zijn manier kennis met en werd hij meer en meer nieuwsgierig naar wat al die penselende dames en heren in een meer of minder vervolgen verleden bewoog . Na zijn universitaire studie rechten, die hem volstrekt enerverender overkwam dan zijn geliefde kunstboeken, werd hij, tijdens een reis door Oost-Afrika met zijn grote vriend en fysicus Koos Duppen, in begin maart 1974 compleet bekeerd tot het zelf schilderen, waarmee hij zich in een welhaast ijzeren discipline na al meer dan 40 jaar bezighoudt.

Wie Sjoerd Bakker even probeert te beluisteren en begrijpen over wat en hoe hij schildert, komt zijn welhaast Suoefistsiche uitspraken tegen als:
“Ruimtelijkheid is de basis van iedere vorm.”

“Thematiek als zodanig is oninteressant.”

“Ik neem bijna altijd een voorbeeld (vanuit de fysieke wereld of van een foto).”

“Ook de non-figuratieve werken ontstaan in de regel met elementen van afbeeldingen.”

“Tijdens het schilderen moet alles op het spel gezet worden.”

“Ik schilder in een serie van relatief korte sessies, en streeft naar schetsmatigheid en een
minimum aan middelen.”

Wanneer: 3 Maart, 13.00-17.00 uur

Waar: Oosterstraat 48 te Winsum

Toegang: gratis

Cookieinstellingen