Korfballers DWA/Argo starten zaalcompetitie met winst

Eindelijk weer punten voor DWA/Argo

Na een veldseizoen zonder overwinning voor DWA/Argo begonnen de korfballers uit Winsum en Bedum afgelopen weekend aan het zaalseizoen. Pallas 08 uit Leeuwarden kwam op bezoek in de Ripperdahal in Winsum. 
Na een spannende wedstrijd wist de thuisploeg de punten in eigen huis te houden. Daarmee boekte de hoofdmacht van DWA/Argo de eerste overwinning sinds een lange tijd.
 
Na het veldseizoen moest het anders bij de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga. Er zijn gesprekken geweest en ook de teamsamenstelling is veranderd. DWA/Argo gaat verder met vier dames en vier heren. Hierbij heeft Yvonne Schuuring de plek ingenomen van Tara Oosterhuis en Simon van Dijk viel af als vijfde heer en hij gaat spelen in het tweede team. Van Dijk moest echter zaterdag, door een enkelblessure van Jasper Warringa, meteen als invaller in de basisopstelling aantreden. Hij had echter direct al pech, want ook Simon van Dijk moest al na enkele minuten vervangen worden, door problemen met zijn knie. Gert Jan Stulp kwam zijn plek innemen.
DWA/Argo had na de magere resultaten van het veldseizoen nieuwe motivatie om het in de zaal beter te gaan doen. Dat liet de ploeg zaterdag vanaf het begin zien. Direct na het eerste fluitsignaal gingen de oranje-witten voor de winst. Ze kwamen via een doorloopbal van Yvonne Schuuring al in de eerste minuut op een 1-0 voorsprong. Maar het duurde niet lang voordat Pallas 08 de gelijkmaker had gemaakt. Mike Bults zorgde na de 1-2 van de Friezen voor 2-2 via een raak afstandsschot. Nadat de gasten 2-3 hadden gemaakt kon DWA/Argo een voorsprong opbouwen van vier punten. Doelpunten van Bob Bernardus, Mike Bults, Natasja Schuuring en Karen Oostmeijer zorgden ervoor dat er 7-3 op het scorebord kwam te staan. Pallas 08 wist zich terug te vechten door drie doelpunten achtereen te scoren en liet zo weten dat de strijd niet zomaar gestreden was. De teams gingen de rust in met een 7-6 voorsprong voor de thuisploeg.
Na de pauze ging DWA/Argo voortvarend verder en maakte 8-6 via Bob Bernardus. Pallas 08 wilde niet opgeven en vocht zich andermaal terug in de wedstrijd. De Friese hoofdstedelingen kwamen zelfs op voorsprong door 8-9 binnen te schieten. De wedstrijd bleef gelijk opgaan, want Bob Bernardus en Mike Bults zorgden ervoor dat DWA/Argo weer aan de leiding kwam. Karen Oostmeijer en Bob Bernardus scoorden niet veel later belangrijke doelpunten waardoor de ploeg van Lisette Hamminga op 12-10 kwam. Toch kwamen de gasten weer terug tot 12-12. Bob Bernardus hield bij deze stand zijn hoofd koel door een strafworp te benutten. Inmiddels was ook routinier Jacob Schram in het veld gekomen voor Sam Pestoor. Schram en de andere routinier Gert Jan Stulp droegen hun steentje bij door op het belangrijkste moment van de wedstrijd te scoren. Zij zetten de 14-12 en 15-12 op hun naam. Ondanks het laatste doelpunt voor Pallas 08 wist DWA/Argo daarmee de winst in huis te houden. Het werd 15-13.
De overwinning was een mooie beloning voor de harde trainingsarbeid van de afgelopen weken van de spelers van DWA/Argo. Volgende week mogen ze zich opnieuw bewijzen. Dan zal Flamingo’s in Buitenpost de tegenstander zijn. Op het veld werd nog met 20-19 verloren van deze ploeg. De wedstrijd zal beginnen om 18:00 uur in sporthal De Houtmoune in Buitenpost.
Scores DWA/Argo: Bob Bernardus (6), Mike Bults (3), Karen Oostmeijer (2), Yvonne Schuuring, Natasja Schuuring, Jacob Schram en Gert-Jan Stulp (allemaal 1)
 
Uitslagen:
DWA/Argo  – Pallas 08  15-13
Harich   – Flamingo’s      18- 8
It Fean   – Elko/SSC        14-15
De Granaet  – WWC       17-21
 
Stand:
Harich            1-2
WWC             1-2
DWA/Argo  1-2
Elko/SSC      1-2
It Fean          1-0
Pallas 08       1-0
De Granaet  1-0
Flamingo’s  1-0
Cookieinstellingen