Ook tweede duel levert winst op voor DWA/Argo

Prima vervolg in het zaalseizoen

De korfballers van DWA/Argo waren goed van start gegaan in het nieuwe zaalseizoen met winst in de eerste wedstrijd tegen Pallas’08.
Zaterdag gaven de Winsumers en Bedumers hieraan een goed vervolg door op bezoek bij Flamingo’s in Buitenpost er met de winst vandoor te gaan.
Na een spannende wedstrijd wist DWA/Argo met het kleinst mogelijke verschil, namelijk 12-13, te winnen.

Gert-Jan Stulp begon zaterdag in de basis bij de ploeg van Lisette Hamminga, aangezien Jasper Warringa nog kampt met een enkelblessure. Na het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de gasten revanche wilden nemen op de verloren wedstrijd tegen Flamingo’s in het afgelopen veldseizoen. Toen werd het nog 20-19 in Buitenpost.
Natasja Schuuring maakte de openingstreffer van de wedstrijd en via een doelpunt van Bob Bernardus wist DWA/Argo op voorsprong te blijven. De ploeg uit Friesland nam de leiding vervolgens over, waarna Gert-Jan Stulp snel de gelijkmaker maakte. De Friezen pakten hierna een voorsprong van twee punten, maar Mike Bults schoot zijn ploeg naar 5-4. Na de 6-4 van Flamingo’s zorgden Sam Pestoor en Bob Bernardus er via rake afstandsschoten voor dat de stand in de rust weer gelijk werd.
Na de pauze ging het scoreverloop eveneens om en om. Beide ploegen pakten de leiding, maar konden hun voorsprong niet uitbreiden. Natasja Schuuring scoorde de eerste in de tweede helft. Later zorgden Karen Oostmeijer voor de 8-8 en Mike Bults voor de 9-9. Met nog tien minuten op de klok wist Flamingo’s een voorsprong te creëren van twee treffers. DWA/Argo toonde echter veerkracht door andermaal de stand gelijk te trekken. Natasja Schuuring wist met twee doelpunten te zorgen voor 11-11. Hierna namen de gasten het initiatief over. Bob Bernardus en Yvonne Schuuring brachten met hun scores 11-13 op het scorebord, in het voordeel van DWA/Argo. De Friezen tekenden nog voor het laatste doelpunt van de wedstrijd, maar ze konden in de slotminuten niet meer tot een gelijkmakende treffer komen. Hierdoor bleef het 12-13 en zo staat DWA/Argo na twee speelrondes op een gedeelde eerste plaats in de competitie.
Aanstaande zaterdag zal Harich op bezoek komen in de Ripperdahal in Winsum. Harich dat derde op de ranglijst staat, zal het de Groningers erg lastig gaan maken. De wedstrijd zal van start gaan om 14:05 uur.
Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (4), Bob Bernardus (3), Mike Bults (2), Sam Pestoor, Gert-Jan Stulp, Yvonne Schuuring en Karen Oostmeijer (allemaal 1).