Fruitpers in Winsum tijdens 30e Huisdierenshow

De mobiele fruitpers staat 14 oktober bij Terra Winsum
De mobiele fruitpers staat 14 oktober bij Terra Winsum
Foto: Terra Winsum

 

(H)eerlijk sap van eigen appels en peren

De oogst van appels en peren is begonnen! Ook dit jaar kunnen mensen bij Terra Winsum weer sap laten persen van eigen appels en/of peren. Tijdens de Huisdierenshow op woensdag 14 oktober staat hiervoor een mobiele fruitpers op het plein bij de school aan de Onderdendamsterweg.

Het fruit wordt door deze machine gewassen, geperst, gepasteuriseerd en afgevuld in 5 liter pakken. Het sap is ongeopend 2 jaar houdbaar en een geopend pak sap is in de koeling twee maanden houdbaar.

Vanaf 75 kg (dat is ongeveer 4 kisten vol) kunnen bezoekers appels en/of peren laten persen. Afhankelijk van het ras en de kwaliteit kan een sapopbrengst van 70% gehaald worden. Per liter sap betaalt men € 1,-.

Voor het laten persen van het fruit is opgave noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich nu al opgeven bij Jessica Smedema ([email protected]) of telefonisch via school 0595-447070). Hierbij geldt wel: vol is vol!

Wat nog meer…

Naast de mobiele fruitpers is er 14 oktober nog veel meer te zien en te beleven tijdens de 30e Huisdierenshow van Terra Winsum. Het is een dag waarop alle leerlingen hun huisdier mee naar school nemen en tentoonstellen aan het publiek.

De dieren worden door echte keurmeesters gekeurd. Leerlingen kunnen met hun hond meedoen aan een gehoorzaamheidsparcours, mogen met hun paard deelnemen aan een dressuurproef en/of springwedstrijd of tonen hun behendigheid op een minikraan.

Maar ook de vele verzamelingen, knuffels en miniaturen die de leerlingen tentoonstellen, zijn een kijkje waard! Daarnaast is er een groene markt met verschillende informatiestands, is er een demonstratie en proeverij van koken met wilde planten en zijn er diverse workshops voor het publiek.
Kortom: een dag die je niet mag missen! Van 10.00 – 18.00 uur, is iedereen welkom!
De toegang is gratis.

Cookieinstellingen