OBS De Wierde Adorp staat uitgebreid stil bij Kinderboekenweek

Foto: Twenterandlive.nl

Van 7 oktober tot en met 16 oktober staan de (les)activiteiten op openbare basisschool De Wierde in Adorp in het teken van de Kinderboekenweek.  In deze periode worden er op school diverse activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het thema, waaronder een openingsdans, een boekenruilbeurs, een kunst en cultuur project en een kindervoorstelling.

Joke Ettes, locatiecoördinator:  “De Kinderboekenweek wordt al sinds 1954 georganiseerd en is bedoeld om aandacht te vestigen op het lezen van boeken door kinderen.  Lezen is om diverse redenen erg belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Daarom besteden we op school ook veel aandacht aan lezen. Zo beschikt de school over een goed uitgeruste bibliotheek met een groot en gevarieerd boekenaanbod, deels uit de collectie van de wegvallen provinciale Bibliobus. De Kinderboekenweek is een mooi moment om extra aandacht op lezen te vestigen.”

Openingsdans en boekenmarkt op 7 oktober

Op woensdagochtend 7 oktober om half negen wordt  de Kinderboekenweek op o.b.s. De Wierde afgetrapt door alle kinderen met hun dans “Raar maar waar” met aansluitend aangepaste lessen  afgestemd op de Kinderboekenweek. Van half 12 tot kwart over 12 vindt er een boekenmarkt plaats op school. De kinderen mogen allemaal hun eigen boeken aan elkaar en andere belangstellenden verkopen. .

Kinderen De Wierde oefenen themalied en dans `Raar maar waar´
Kinderen De Wierde oefenen themalied en dans `Raar maar waar´

Kunst en cultuur project op 12 oktober

Op maandag 12 oktober organiseert de Culturele Commissie Adorp samen met de basisschool het jaarlijkse kunst en cultuur project ‘Kunstenaar in de Klas’, dit jaar gekoppeld aan de Kinderboekenweek met het thema “Raar maar waar!”. De kinderen gaan met inspiratie uit hun lievelingsboek een tekening maken op een tegeltje. Samen maken ze een blijvend kunstwerk voor op school waarbij ieder tegeltje een stukje is van het grote kunstwerk.  De kinderen worden in de klas begeleid door de kunstenaars Ben Hekert en Lammert Joustra. Het uiteindelijke kunstwerk krijgt een mooie plek in de school.

Kindervoorstelling op 15 oktober

Ter afsluiting van de Kinderboekweek activiteiten wordt op donderdagochtend 15 oktober op school voor zowel de onder- als de bovenbouw de kindervoorstelling “Raar maar waar!” gegeven door schoolgoochelaar John Negenkerken.  Het betreft een interactieve voorstelling, volledig afgestemd op het thema van de Kinderboekenweek.

De schoolgoochelaar
De schoolgoochelaar

 

 

 

 

 

:

 

Cookieinstellingen