Twee kunstenaars exposeren in Adorp

Foto: CC Adorp

De Culturele Commissie Adorp heeft voor de expositie, die op 2, 3, 9 en 10 april wordt gehouden in de kerk in Adorp, twee kunstenaars uitgenodigd. Het gaat om Linda van Huffelen (glasobjecten) en Harry Meerveld (schilderijen).

Linda van Huffelen

De glazen sculpturen en objecten van Linda brengen kleur in uw leven. De manier waarop licht door glas schijnt en de kleuren die dan ontstaan zijn een levenslange fascinatie voor haar, die zij graag met u deelt.

xx Zee grote schaal in blauw en geel glas zonder tekst

De manier waarop glas vervloeit in de oven intrigeert Linda, zij doet dan ook continu onderzoek naar nieuwe mogelijkheden waarmee zij de vervloeiing kan beïnvloeden en nieuwe effecten kan veroorzaken. Linda houdt ervan om haarzelf uit te dagen met nieuwe technieken. Zij gebruik veel technieken die in Nederland niet of nauwelijks toegepast worden. Hiertoe behoren technieken met zelf gemarmerd glas, ultradunne stroken, mokume gane en glaskammen. De gebruikte techniek voor de vrijstaande sculpturen heeft zij zelf ontwikkeld in gesmolten glas. Haar werk is verkocht aan klanten in onder andere Nederland, Duitsland, België, Spanje, de Verenigde Staten, China, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Harry Meerveld

Harry is een pure realist, niet fotorealistisch, het schilderproces moet zichtbaar blijven in het werk. Zijn inspiratie is heel divers, van winterlandschappen tot koeien, tot pure stillevens.

xx schilderij

Deze Noordeling schildert in zijn prachtige atelier de mooiste werken, onder invloed van het Groningse licht. Geen poespas, gewoon mooie schilderijen maken, dat is wat bij Harry past. Harry schildert met olieverf op paneel. Met deze onderwerpen zoekt hij naar evenwicht en verstilling in het spel van licht, kleur, ruimte en vorm. De laatste paar jaar schildert hij ook graag portretten van mens en dier.

Carla da Silva (openaar expositie)

Carla is een enthousiaste vertolkster van het Jiddische lied, de gezongen variant van de klezmer muziek. De vreugde en weemoed in deze muziek ontroert, vervoert en maakt je vrolijk.

xx Carla da Silva 15 nov. 2015

Begeleid op haar accordeon, zingt Carla verstilde poëtische liedjes, maar ook uitbundige theaterliederen, zoals het bekende “Bay mir bisti sheyn”. Jiddisch is een Joodse taal die in Duitsland is ontstaan en vrij dichtbij het Nederlands staat.

De expositie is op genoemde dagen van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. De officiële opening, die door Carla da Silva muzikaal zal worden verricht, is op 2 april om 14.00 uur.

Reacties

article
28759
De Culturele Commissie Adorp heeft voor de expositie, die op 2, 3, 9 en 10
https://winsum.nieuws.nl/agenda/20160303/28759/
2016-03-03T12:23:50+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2016/03/03122227/xx-Zee-grote-schaal-in-blauw-en-geel-glas-zonder-tekst-uitgelicht.jpg
Agenda, Nieuws