Euthanasie bij dementie; de regels en de dilemma’s

Dementie roept soms angst op, angst voor geestelijke aftakeling en afhankelijkheid. Dit kan zo sterk zijn dat de wens bestaat het ziekteproces dementie niet mee te willen maken. Is euthanasie bij dementie mogelijk? Donderdag 21 april wordt hierover gesproken tijdens Alzheimer Café Winsum e.o.

Onze gast is Herman Kuitert, hij is SCEN arts (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland) en voormalig huisarts in Eenrum. Met hem gaan we in gesprek over of dementie een reden voor euthanasie kan zijn en of het volgens de regels in Nederland is toegestaan.

Vervolgens gaan we in op de praktijk en de dilemma’s die zich kunnen voordoen. We zullen met onze g ast spreken over het contact tussen de patiënt en de huisarts en het belang om de wensen en beweegredenen goed kenbaar te maken. Daarbij kijken we ook naar vragen als: Wat als er sprake is van beginnende dementie? Hoe is het wanneer er sprake is van gevorderde dementie?

Deze avond staat niet alleen in het teken van het verschaffen van informatie over de regels m.b.t. euthanasie bij dementie. We besteden ook aandacht aan de dilemma’s die bij euthanasie bij dementie spelen en we willen stilstaan bij de heftige emoties die het ingrijpen in het leven en het levenseinde oproepen.

Donderdag 21 april bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten.

Mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en alle andere geïnteresseerden uit de gemeenten Winsum, Eemsmond, De Marne en daarbuiten zijn van harte welkom.

U kunt zo binnenlopen en de toegang is gratis.

Mocht het vervoer een probleem zijn of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Korrie Stevens, telefoon 0595-442728.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-groningen.nl.

Cookieinstellingen