Den Andel energieneutraal

Foto: Hunsel & Govers

Op dinsdag 31 januari om 20:00 u. organiseert Den Andel-Saaxumhuizen energieneutraal (DASEN) met medewerking de van de Groninger Energie koepel (GREK) een avond over energie in dorpshuis ‘Op Streek’.

Het doel van de coöperatie DASEN is Den Andel en Saaxumhuizen in 15 jaar energieneutraal te maken. Dat willen we doen door gezamenlijk energie op te wekken, te leveren en kennis te delen, bijvoorbeeld over besparen en gasloos te verwarmen.

Elektriciteit duurzaam opwekken doen we voor een deel al in onze dorpen maar we willen dit mogelijk maken voor iedereen in het dorp. Door lid te worden van de coöperatie word je ook afnemer van duurzame energie, lokaal geproduceerd en geleverd door Noorden Lokaal Duurzaam (NLD).

Opgewekte energie, als je zelf produceert en niet alles gebruikt, lever je ook aan NLD. NLD geeft de coöperatie jaarlijks 75 euro per lid. Dit geld kunnen we gebruiken om de genoemde doelstelling te realiseren.

Op de site noordenlokaaldurrzaam.nl kun je berekenen wat het voor jou betekent als je lid wordt. Op deze avond kun je ook lid worden van NLD of kunnen wij je helpen je keuze te bepalen.

Meer weten? Kom op dinsdag 31 januari om 20:00 u. in dorpshuis ‘Op Streek’ in Den Andel.

Programma:

Waarom willen we energieneutraal worden?

Coöperatie DASEN, wat is het, waarom lid worden en wat gaan we doen?

Wat doen andere coöperaties en hoe werkt salderen (GREK).

Ruimte voor vragen.

Reacties

Cookieinstellingen