‘Jazz in Hoge Mate’ in ’t Waarhuis

Foto: Openbaar domein

Adriënne West, Dolf de Vries en Harry Emmery met een middag ‘Jazz in Hoge Mate’ in ’t Waarhuis

ADUARDERZIJL – Liefhebbers van echte jazz doen er goed aan om op 9 juli naar ’t Waarhuis te komen, waar een bijzonder trio zorgt voor een middag met onvervalste jazz. Bij dit drietal zit de jazz namelijk in elke vezel van hun lichaam.

Het gaat daarbij om Adriënne West (zang), Dolf de Vries (piano) en Harry Emmery (bas).

Zangeres Adriénne West is momenteel een van de belangrijkste jazzzangeressen van West Europa. Ze werd geboren in New York, waar ze op haar negende begon met een studie klassieke zang en piano. Ondertussen luisterde ze graag op de radio naar jazz en het was dan ook niet zo vreemd dat ze de bakens verzette. Ze heeft inmiddels een lange staat van dienst, waarbij ze, samen met wereldberoemde sterren concerten gaf op de grote podia in de wereld, zoals op Broadway. West is daarnaast niet alleen docente, maar ze geeft ook masterclasses. Met haar echtgenoot David Cameron kwam ze naar Nederland. Het tweetal besloot zich in Amsterdam te vestigen. Ze werken ook samen. Heel bekend is hun project ‘Evolution’ een historische spirituele reis vanaf de slavernij tot nu.

Pianist/orkestleider/arrangeur Dolf de Vries, die in Groningen is geboren, begon al op zijn derde melodietjes te spelen op de piano. Hier werd hij al snel ontdekt. Hij speelde er o.a. samen met de legendarische Roelof Stalknecht. Hij wordt momenteel veel gevraagd door nationale en internationale topartiesten, die zijn arrangementen spelen. De Vries, die ook commercials maakte, was ook musical director van een aantal bekende musicals. In 1993 won hij een Edison.

Bassist Harry Emmery deelde het podium inmiddels met grote bekenden als Ben van den Dungen, Louis van Dijk, Olivia Newton John, Candy Dulfer en vele anderen.

Reserveren voor deze happening, die om 15.00 uur begint, kan digitaal: [email protected] of telefonisch: 0594 – 621884. De toegangsprijs bedraagt euro 17,50. Dat is inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst.

Reacties