Zeehondencentrum Pieterburen gratis toegankelijk tijdens Open Dagen

Foto: Facebook Zeehondencentrum

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober zet het Zeehondencentrum in Pieterburen haar deuren open voor het publiek. De dagen zijn gratis toegankelijk voor iedereen die een kijkje wil komen nemen in het vernieuwde bezoekerscentrum en achter de schermen bij de zeeh​ondenzorg. De Open Dagen vallen samen met het Weekend van de Wetenschap, het landelijke festival vol wetenschap en technologie. Het Zeehondencentrum pakt dit weekend uit met een scala aan leuke en leerzame activiteiten.

Van 10.00 uur tot 17.00 uur is er een (gratis) doorlopend programma met onder andere rondgangen achter de schermen, voederpresentaties, een parasietenshow en boeiende en beeldende presentaties van een van onze eigen biologen. Er kan virtueel gezwommen worden met zeehonden (via VR) in de Cinema draaien meerdere korte films en kinderen kunnen als een echte archeoloog schatgraven in de zandbak. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd; er is een koffiehoek en er worden soep en broodjes geserveerd, bereid met producten uit de streek.

 

Tijdens de Open Dagen neemt het Zeehondencentrum belangstellenden graag mee op een ‘ontdekkingstocht’ door het centrum. Om bezoekers te laten zien dat het centrum meer doet dan alleen zeehonden opvangen. “We richten ons ook op de leefomgeving van de zeehond; Waddenzee Werelderfgoed, en we laten zien hoe wij als mens bij kunnen dragen aan een beter milieu”, aldus Niek Kuizenga, directeur Zeehondencentrum.

 

Voor meer informatie over de inhoud en tijden betreffende het programma kijk op http://www.zeehondencentrum.nl/opendagen

Cookieinstellingen