Edwin Rutten en Lex Jasper met verrassend programma naar ’t Waarhuis

Foto: Persbericht

ADUARDERZIJL – Het is ’t Waarhuis gelukt om Edwin Rutten en Lex Jasper samen naar Aduarderzijl te halen voor een meer dan verrassende middag op zondag 22 oktober. Het zal een fantastische muzikale theatrale happening worden. Dat is dit tweetal wel toe vertrouwd.

Edwin Rutten (1943) geniet grote bekendheid in ons land. Zijn veelzijdigheid is enorm en dat kan ook van zijn werklust gezegd worden. In de achterliggende jaren heeft deze artistieke duizendpoot ontzettend veel voor de muziek- en theaterwereld betekend en hij denkt nog lang niet aan stoppen. Hij is verhalenverteller, zanger, acteur, presentator, muzikant, docent en columnist. Rutten beweegt zich op vele vlakken zoals dat van de klassieke muziek. Zo is hij ambassadeur voor ‘Aangenaam Klassiek voor Kids’. Ook presenteert hij jaarlijks voor de radio het Nieuwjaarsconcert. Daarnaast geeft hij workshops op verschillende conservatoria. Op het gebied van de Jazz verdiende en verdient hij eveneens zijn sporen. Zo treedt hij op met een Symfonieorkest en een Jazztrio. Hij heeft zelfs een eigen jazzprogramma. Ook was hij actief op het gebied van de musical. Daarnaast haalde hij ooit de hitparade en hij vertegenwoordigde ons land zelf twee maal tijdens het Songfestival. Edwin Rutten is getrouwd met operazangeres Annet Andriessen.

 

Lex Jasper (1949) is geen onbekende in ’t Waarhuis. Op 30april van dit jaar trad hij er samen met Greetje Kauffeld op in een uitverkocht huis. Jasper is jazzpianist, componist, arrangeur en dirigent Decennia lang wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste musici in de Nederlandse jazz- en lichte muziekscene. Door een noodlottig ongeval heeft hij vijftien jaar lang niet kunnen spelen. Maar hij is sinds vorig jaar weer terug en hoe. Hij maakte een album met de veelzeggende titel ‘Happy Days are Here Again’, dat direct werd opgepikt door het grootste Japanse jazzlabel Atelier Saweno.

Jasper debuteerde als 15-jarig bij het Noorder Ballroom Orkest.

Reserveren voor dit bijzondere evenement, dat om 15.00 begint,  kan telefonisch: 0594 621884 of digitaal: [email protected]. De toegangsprijs bedraagt euro 17,50. Dat is inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst.

Cookieinstellingen