’t Waarhuis: Badalian Trio

Foto: youtube

ADUARDERZIJL Op zondag 26 november komt het Badalian Trio met een concert vol mooie klassieke muziek voor een strijkerstrio naar ’t Waarhuis. Op het programma, dat om 15.00 uur begint, staan werken van Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Anton Dvorak en Alexander Borodin.

Spil van dit Trio is de violiste Anna Badalian, die in 1984 werd geboren in Leningrad, dat sinds 1993 weer Petersburg heet. Al op haar vierde speelde ze viool en ze was pas zes, toen ze voor het eerst een publieke uitvoering gaf. Na een gedegen vioolstudie in haar geboorteland, kwam ze in 2011 naar Nederland waar ze in Groningen ging studeren aan het Noord Nederlands Conservatorium, dat nu het Prins Claus Conservatorium heet. Sinds 2013 treedt ze op als violiste bij het Orkest van de Stichting Ars Musica. Daarnaast is ze dit jaar begonnen al viooldocente aan het Vioollab te Amersfoort. Badalian bespeelt een viool, die in 2003 speciaal voor haar werd gemaakt door J. Bolink. De violiste kreeg in de loop der tijd verschillende studiebeurzen en behaalde mooie prijzen.
De twee andere leden van het Trio zijn Anneke Volbeda (viool en altviool) en Greet Kooi (cello). De eerste is docente aan haar eigen Doesburgse Vioolschool en lid van het Trio Concordante. Greet Kooi pakte in 2011 haar interesse voor de cello weer op. Ze treedt regelmatig op met het barokensemble Florilegium Palargonium.

Reserveren kan telefonisch: 0594 621884, of digitaal: [email protected]. De toegangsprijs bedraagt euro 15.00. Dat is inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst.

Cookieinstellingen