Twee kunstenaars op expositie Culturele Commissie Adorp

Foto: Fb Anna Maria Vargiu

ADORP – De Culturele Commissie Adorp heeft twee kunstenaars uitgenodigd te komen exposeren. Deze expositie wordt gehouden op 3, 4, 10 en 11 maart in de kerk van Adorp. Het gaat hierbij om werk van Anna Maria Vargiu (schilderijen en tekeningen) en Ed Schouten (bronzen beelden).

Zaterdag 3 maart om 14.00 uur zullen 3 leden van de formatie Caminante, te weten: Runa van den Broek, Marco Lopez en Annelies Lopez Middel de expositie muzikaal openen. Ze spelen verschillende instrumenten; gitaar, charango, quena en quenacho (bamboe fluiten) en zampoña (zuidameriaanse panfluit) eb zang. Daarbij speelt Runa ook percussie. De formatie Caminante bestaat sinds 2011, speelt voornamelijk Zuid-Amerikaanse muziek (Andes regio).
De expositie is op genoemde dagen van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken, de toegang is gratis.

Anna Maria Vargiu

Anna Maria, beginnend kunstenaar uit Warffum, heeft in haar kinderjaren op Sardinië gewoond, waar ze verliefd is geworden op het ruige landschap. Haar droom is om uiteindelijk de pracht van het Mediterrane eiland daar vast te leggen op doek, maar tot die tijd verwerkt ze hier in het hoge Noorden haar liefde voor de natuur in warme stillevens en tekeningen van het Groninger landschap.

Foto: Fb Anna Maria Vargiu

In 2016 heeft ze de academie vroegtijdig verlaten om haar studie zelfstandig voort te zetten. Anna Maria werkt uitsluitend naar waarneming en probeert in haar schilderijen en tekeningen de sfeer van het moment te vangen. Op dit moment werkt ze voornamelijk alla prima, een techniek waarbij een schilderij in één enkele verflaag wordt voltooid, zonder ondertekening of -schildering. Ze gebruikt hierbij lange, brede kwasten waarmee ze losse streken zet die haar werk een zekere spontaniteit geven. Haar manier van werken legt ze uit tijdens de lessen die ze sinds december geeft bij Onderneming Op Kunstgebied in Haren. In de kerk van Adorp exposeert zij een selectie van de schilderijen en tekeningen die ze afgelopen jaar heeft gemaakt.

Ed Schouten

Ed studeerde beeldhouwen aan de Academie Minerva te Groningen van 1974-1979. Sinds die tijd maakt hij vooral beelden in brons. Na zijn studie heeft hij diverse studiereizen gemaakt naar onder andere Australië, Nieuw-Zeeland , Indonesië. Op de Academie en vlak daarna maakte Ed vooral beelden, portret en modelstudies. Bronzen vooral, steen had niet zozeer zijn aandacht. Later ging hij zich met dieren bezighouden. Kikkers hebben hem enorm gefascineerd.

Foto: beeldenvanbrons.nl

Vooral de boomkikker die nog sporadisch in Nederland voorkomt. De laatste tijd houd hij mij bezig met andere dieren zoals hangbuikzwijnen, pelikanen, maraboes en hanen. Uitgangspunt is de natuurlijke vorm. Lijnvorming en vereenvoudiging van de vorm is belangrijk. Ed zijn werk is regelmatig in binnen- en buitenland te bewonderen.

Cookieinstellingen