Bachensemble Vries naar Zuidwolde

Foto: kerkconcertenvries.nl

ZUIDWOLDE – In de Middeleeuwse kerk in Zuidwolde treedt zondag 11 februari Bachensemble Vries, onder leiding van Luuk Tuinder, op.

Ze zullen Cantate ‘Herr Jesu Christ, wahr’ Mensch und Gott’ (BWV 127) van Johann Sebastian Bach ten gehore brengen. Solisten: Agnes van Laar, sopraan. Ben Brunt, bariton. Ds. Ruurd van de Water is voorganger.

Bachensemble Vries

Het Bachensemble Vries is in 2006 opgezet ter ondersteuning van de cantatediensten van de Protestantse Gemeente te Vries in hun oude dorpskerk, de Bonifatiuskerk. Het koor bestaat uit 22 geoefende koorzangers uit Vries en omgeving, het orkest uit 15 betere amateurmusici soms aangevuld met enkele professionals. Luuk Tuinder heeft de artistieke leiding over het ensemble. Els Veltheer is concertmeester van het instrumentaal ensemble. Solisten worden door Luuk geworven uit het Groot Omroepkoor.

Het Bachensemble Vries studeert meermalen per jaar een cantate in. Ze voert zo’n cantate dan 4 keer uit in kerkdiensten op twee achtereenvolgende zondagen. Andere kerkgemeenten kunnen op geplande zondagen een beroep op het ensemble doen.

Opvoering

Waar: Middeleeuwse Kerk, Boterdiep WZ 42, Zuidwolde
Aanvang: 16.30 uur.
Er is een collecte voor de onkosten.

Cookieinstellingen