Jörg Brinkmann Trio speelt jazz in Feerwerd

Foto: Jörg Brinkmann Trio

FEERWERD – Jörg Brinkmann (cello), Jeroen van Vliet (piano) en Dirk-Peter Kölsch (drums) vormen een ongebruikelijk trio. Een cello hoor je niet vaak in de jazz en dit geeft de groep een bijzonder en geheel eigen geluid.

Hun muziek beweegt zich vaak op een bijzondere manier tussen jazz en moderne klassieke muziek, zonder daarbij ontoegankelijk te worden. Een prachtig voorbeeld daarvan is hun cd Ha!, waarbij drummer Kölsch naast zijn harmonieuze slagwerk bovendien op verrassende wijze gebruik maakt van verschillende voorwerpen, zoals onder andere mechanisch speelgoed.

Cellist Jörg Brinkmann is internationaal een begrip in de jazzmuziek en door zijn geheel eigen stijl en gebruik van zijn instrument een geliefd muzikant in veel verschillende gezelschappen. Zo is hij is onder andere bekend van het befaamde trio Oliver’s Cinema, waarin hij samen met trompettist Eric Vloeimans en accordeonist Tuur Florizoone enige tijd geleden ook in de kerk van Garnwerd en op de ZomerJazzFietsTour te beluisteren was. Eveneens in het kader van de ZomerJazzFietsTour trad hij samen met klarinettist Claudio Puntin en bassist Johannes Fink op met Trio Dolce Vita, met wonderschone improvisaties op de muziek van Nino Rota. Daarnaast maakt hij deel uit van verschillende andere jazzformaties, kamerorkesten en theaterproducties en wordt hij regelmatig gevraagd door popartiesten. Hij produceerde meer dan 15 cd’s op bekende labels en trad op vele grote internationale festivals op, waaronder het North Sea Jazz Festival.

We zijn blij dat Jörg Brinkmann opnieuw en in weer een andere formatie in het Groningse te horen zal zijn!

Datum: zondag 25 februari 2018, aanvang 15:00 uur, kerkje van Feerwerd, entree 15 euro.

Reserveren: kan via [email protected]. Website: www.jazzinfeerwerd.nl.

Cookieinstellingen