Voorjaarsconcert kerk Breede

Foto: Ensemble Meriam de Korte met Ierse Witte Wieven

BREEDE – op zondag 18 maart speelt het ensemble Meriam de Korte & Ierse Witte Wieven een dans-, tekst- en muziekvoorstelling in de kerk van Breede. De organisatie is in handen van de Concertcommissie kerk Breede.

De serie concerten in de kerk van Breede opent in 2018 met een bijzonder en multidisciplinair optreden. De voorstelling Ierse Witte Wieven is geïnspireerd op een gedicht van Jan Kerkhof. Een modern muziekproject waarin dans, muziek en poëzie samenkomen. Een celliste die zich sluimerend voortbeweegt, een accordeon die met zijn gemene tanden aan de landbouwplastic jassen van de dansende dame knabbelt. Maar vooral een publiek dat op verschillende plaatsen in de kerk zijn eigen beeld en geluid kan samenstellen. Te beginnen in de nissen waar de danseres als Iers Wit Wief de nevel doet optrekken..

De Ierse Witte Wieven Het Ensemble zal zich naast haar repertoire van Arvo Pärt, E. Bloch en Leif Kayser bedienen van moderne gedichten en stapelklanken. Initiatiefneemster Meriam de Korte geeft daarbij de muren, nissen en vloeren van de kerk de betekenis van tegenspeler.

  • “Het is een zeer dynamisch optreden waarbij de verschillende disciplines zorgen voor een audio en visueel genot”
  • “Tijdens de verschillende scènes en muziekstukken wordt door iedere musicus en danser op eigen wijze een bijdrage geleverd aan het geheel. Hierdoor ontstaat een aangename en verrassende dynamiek”

Het concert wordt uitgevoerd door ​​Hilde Verweij (cello), Gertie Bruin (accordeon), ​​Meriam de Korte (alt-mezzo) en ​​Batja ten Kortenaar (dans). Na afloop is er gelegenheid tot een ​​​​​Meet and Greet en gratis consumptie.

Aanvang: 16.00 uur
 Adres: ​​​​​Breede 15, 9998 TA Breede
Toegangsprijs: ​​​​€ 12,50 (tot 18 jaar € 6,00)

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de activiteiten van de Vrienden van Breede, volg ze dan op Facebook: https://www.facebook.com/dorpbreede/

Reacties

article
95624
BREEDE – op zondag 18 maart speelt het ensemble Meriam de Korte & Ierse Witte Wieven een
https://winsum.nieuws.nl/agenda/20180213/voorjaarsconcert-kerk-breede/
2018-02-13T13:31:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/02/13131854/voorjaarsconcert.jpg
Agenda