Iovivatjes spelen Pizza in Garnwerd

Foto: www.iovivat.info

GARNWERD – De Iovivatjes, de jongeren van Rederijkerskamer Iovivat, zetten op zaterdag 14 april het super spannende toneelstuk Pizza op de planken in de bovenzaal van Café Hammingh. Het gaat om twee voorstellingen, die om 15.00 en 17.00 uur beginnen.

Joke Holwerda voert de regie over dit stuk, waarvan Nynke Veenstra de productie in handen heeft.  Voor de decors zorgen Hesther le Grand en Niels Smit Duyzentkunst, die ook voor de techniek staat opgesteld. De kledingkeuze en -verzorging is in goede handen bij Anka Roggeveen en voor de flyer zorgde Johannes de Bruijne.

De schrijver van het stuk, M. Adriaansz, voert het publiek mee naar Pizzeria Piccante, waar niet zomaar gewone pizza’s worden gebakken. Geheimzinnige klanten lopen in en uit en er komen toch ook wel merkwaardige ingrediënten voorbij.

De toeschouwers gaan zich afvragen wat die restauranthouder Canneloni toch in zijn schild voert. Houdt Rosa, zijn vrouw nog wel van hem? Is zijn nieuwe werknemer Jojo wel te vertrouwen? Daarnaast zou hij wel wat meer waardering mogen tonen voor zijn o zo trouwe hulp Fabio. Dat zou een heel wat betere indruk maken dan het commanderen van iedereen. Zou het stress zijn waaronder hij gebukt gaat?  Verder kan men zich afvragen of hoofdinspecteur van politie, Coretti eigenlijk wel in de gaten heeft en begrijpt wat er zich allemaal in het, zo vredig ogende, stadje afspeelt  Even verderop vermaakt Dante zich kostelijk in haar kruidentuintje. Ze is zich van geen kwaad bewust in de wereld om haar heen, een wereld vol met intriges, omkopingen, leugens, vermommingen, moord en doodslag.

Het gaat dus helemaal niet om een gezellig stuk, dat ook nog eens ongeschikt is voor de jeugd, Beetje jammer dus. Dat vindt de vrouw van de schrijver trouwens ook. Het is ook nog eens een slecht stuk. De schrijver kan maar beter zijn typemachine weggooien en een volgende keer beter een stuk schrijven over de liefde, bijvoorbeeld over een dokter, die verliefd wordt op een bloedmooie verpleegster……

Reserveren voor deze voorstelling kan via www.iovivat.info. De toegangsprijs bedraagt € 7,50, kinderen tot 12 jaar betalen € 5,00.

Cookieinstellingen