Pianoduo Dimitrov & Boelee met quatre mains in ’t Waarhuis

Foto: www.dimitrovboelee.com

ADUARDERZIJL – Op zondag 22 april speelt in ’t Waarhuis het bijzondere muzikale pianoduo, bestaande uit Dimitar Dimitrov en Elvire Boelee. Zij brengen samen een programma met quatres mains.

Het gaat daarbij om werken, die vierhandig worden gespeeld. Beide musici zitten tijdens het spelen dus naast elkaar. De Bulgaarse Dimitar Dimitrov, die in 2013 finalist werd bij het Dutch Classical Talent, en Elvire Boelee vormen sinds 2014 een pianoduo. Als snel gaven ze, eerst in Noord Brabant, maar later verspreid over het hele land, concerten. Ze debuteerden op Radio 4 in het late night programma Opium. Daarna gaven ze niet alleen concerten, maar namen ze ook deel aan verschillende concoursen, waar fraaie resultaten werden behaald.

Beide musici voltooiden een conservatoriumopleiding. Voor Elvire Boelee was dat het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze speelt al vanaf haar zesde piano. Op haar elfde nam ze deel aan het Haydn Muziek Festival, waar ze als finaliste eindigde. In 2004 kreeg ze een eervolle vermelding bij deelname aan het prestigieuze Prinses Christina Concours. Boelee is verder sinds 2014 verbonden aan de Muziekschool Kunst & Co in Ooststellingwerf. Op het programma van dit duo staan werken van Mozart, Mendelssohn, Liszt, Brahms en/of anderen.

Reserveren voor dit concert kan digitaal via [email protected] en telefonisch op 0594-621884.

Aanvang: 15.00 uur, entreeprijs € 15,00 (inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst)

 

Cookieinstellingen