Romeinse markt in Ezinge

Foto: www.romeinen.nu

EZINGE – Spulletjes verkopen, spelletjes doen, de aandacht trekken en mensen laten lachen: de Romeinen wisten hoe ze een markt moesten houden! Wil je meemaken hoe het er vroeger aan toeging op zo’n markt? Kom dan op 29 april naar Museum Wierdenland in Ezinge en bezoek een échte Romeinse markt!

Je kunt daar onder andere sieraden maken, bootjes knutselen, een schat opgraven, Romeinse koekjes bakken – en opeten – gokken met bikkels, walnoot-in-de-kruik-gooien, speren door rollende hoepels proberen te gooien, zwaardvechten en ‘echte’ Romeinen ontmoeten. Verder ontvangt elk kind bij de entree een stempelkaart. Bij de diverse kraampjes kan je stempels verzamelen, en als de kaart vol is een ligt er een heus diploma op je te wachten!

Alle grote en kleine mensen zijn welkom. Kinderen vanaf zes jaar alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

De Romeinenmarkt begint om 11.00 uur en sluit om 17.00 uur. De toegang is gratis. Opgave vooraf is niet nodig.

De Romeinenmarkt is een activiteit in het kader van de Nationale Romeinenweek (28 april-6 mei), een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele activiteiten en evenementen voor jong en oud in het hele land. Zie voor meer informatie https://www.romeinen.nu/romeinenweek

Museum Wierdenland, Van Swinderenweg 10, Ezinge http://www.wierdenland.nl

Cookieinstellingen