Trio-expositie in Adorp

Foto: CCA

ADORP – De Culturele Commissie Adorp organiseert op 26, 27 mei en 2, 3 juni 2018 in de kerk van Adorp een expositie met drie bijzonder getalenteerde kunstenaars. De opening krijgt een bijzonder tintje met zang van Josien Miedema, begeleid door Gert Polkerman op de gitaar.

U bent van harte uitgenodigd bij de opening op zaterdag 26 mei om 14.00 uur in de kerk te Adorp. Er worden dan ook drankjes en hapjes geserveerd. De expositie is op alle dagen gratis toegankelijk van 14.00 – 17.00 uur.

De volgende drie kunstenaars laten hun werk zien:

Leslie Kamps: www.lesliekamps.nl

Leslie Kamps schildert patronen en structuren, zelf noemt hij dit dynamische systemen. Hij gebruikt hierin verschillende onderwerpen, vaak verwijst hij in zijn werk naar de kunstgeschiedenis, architectuur en persoonlijk leven.

Edwin Grissen: www.edwingrissen.com

Sinds Edwin Grissen is afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunst Minerva in 1996 is hij  onophoudelijk bezig met schilderen. Vaak als natuurschilder, maar hij laat zich soms ook verleiden tot het schilderen van stadsgezichten. De mens heeft altijd een ondergeschikte rol in zijn schilderijen. Edwin schildert realistisch, soms romantisch, maar altijd met een losse zwierige toets. Hij behandelt de uiteenlopende thematiek van landschappen, stillevens en interieurs vanuit verschillende invalshoeken. Soms zijn de dingen uitvergroot en soms zoomt hij juist uit voor een breder perspectief. Zijn zeegezichten lijken wel eens bedreigend, maar zijn plantstillevens zijn eerder  vertederend te noemen. Los daarvan heeft hij een zijsprongetje gemaakt en de avonturen van een muis geschilderd, geschilderde illustraties humoristisch getoonzet, maar de melancholieke ondertoon ontbreekt niet.

Jozephine Wortelboer: www.jozephinewortelboer.nl

De beelden van Jozephine Wortelboer munten uit door een trefzekere weergave van het onderwerp: vogels en vrouwen. Alleen de karakteristieke trekken worden gebruikt. Daardoor blijven mens en dier ook in hun abstrahering zeer herkenbaar. De houding, expressie en de gang van de vogels zijn bepalend voor het beeld. De waggelende onschuld van de dodo, de trotse elegantie van de kraanvogel, de stoere presentatie van de kemphaan worden raak en met een liefdevolle humor tot uitdrukking gebracht. Bij de mensen is het niet veel anders. Ook zij ”poetsen hun veren op en stralen uit hoe ze zich voelen”. De sculpturen zijn speels en open. Het gebruik van de originele bronskleur in combinatie met gepatineerde gedeeltes versterkt de spanning en levendigheid van de beelden. Jozephine Wortelboer geeft door haar suggestieve manier van vormgeven de kijker de ruimte voor een eigen interpretatie.

 

Cookieinstellingen