Natuur- en tuinliefhebbers gezocht!

Foto: persbericht

WINSUM – Natuur- en tuinliefhebbers die graag over hun hobby willen vertellen krijgen nu als vrijwilliger de kans om leerkrachten te assisteren bij bijzondere buitenlessen van de scholen in Winsum.

De werkgroep Natuureducatie Winsum zoekt hiervoor vrijwilligers. De vrijwilligers krijgen een korte cursus met workshops over de natuur en natuurgebieden in Winsum. Deze workshops worden verzorgd door lokale deskundigen en liefhebbers die betrokken zijn bij de natuurgebieden in Winsum. Bijvoorbeeld een imker of een coördinator van het snoeiteam Appelhof.

Met behulp van circa 30 leskisten kunnen dan allerlei programma’s worden uitgevoerd met scholen. Nadruk ligt op de zintuiglijke waarneming, beleving en verwondering en dat wordt met kennis ondersteund. De vrijwilliger hoeft geen expert te zijn. Eigen enthousiasme en basiskennis die wij aanreiken via de workshops is voldoende. Veel lesmateriaal in de leskisten is gebaseerd op het doen van experimenten. Met behulp van zoekkaarten en andere hulpmiddelen worden de resultaten hiervan geïnterpreteerd.

Alle scholen in Winsum doen mee en ook maar liefst 7 terreinbeheerders. De leerkracht is verantwoordelijk en als vrijwilliger assisteer je de leerkracht of docent. De thema’s hebben vooral betrekking op de natuur, maar ook milieu en duurzaamheid komen in het verlengde daarvan aan de orde. Verder begeleidt de vrijwilliger de kinderen ook bij de inrichting, het onderhoud en de opbrengst van de moestuinen bij de scholen. Als vrijwilliger kan je ingezet worden op basis van eigen voorkeur voor thema’s of bepaalde gebieden. Kijk op onze website wat de gebieden en thema’s zijn: www.natuureducatie-winsum.nl/wordpress

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met Peter Dijkstra: telefoon (0595) 444188 of via mail [email protected]

De natuureducatie project wordt financieel mogelijk gemaakt door subsidies van het Loket Leefbaarheid en de Wierdastichting. De werkgroep Natuureducatie Winsum maakt onderdeel uit van de Stichting Winsum Zuidoost.

 

 

Cookieinstellingen