Beachvolleybaltoppers naar Bedum

Foto: DIO Bedum

BEDUM – In Bedum staat de komende twee weekenden alles in het teken van beachvolleybal.

Dit weekend vindt voor de zesde maal het recreatieve beachvolleybaltoernooi ODN Oil Bedum Beach plaats, het weekend erna komt de Nederlandse beachvolleybaltop naar Bedum voor de DELA Eredivisie beach tour. Beide evenementen vinden plaats op het Beachcourt Bedum, de permanente accommodatie voor beachsporten in Bedum.

Traditiegetrouw mogen de basisschoolkinderen op vrijdagmiddag 22 juni het toernooi openen met een scholentoernooi, waarna rond 17.30 uur jong en oud hun kunsten mogen vertonen op het zand en daarna op de dansvloer bij de beachparty. Op zaterdag zijn er de hele dag weer wedstrijden, waarbij ieder team op zijn of haar niveau mee kan doen. Mede door dit recreatieve karakter doen er ook dit jaar weer 93 teams mee aan het toernooi.

Eredivisie

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli komen de beste spelers uit Nederland naar Groningen voor het DELA Eredivisie beach tour. Op de Grote Markt in Groningen is het centre court, de overige twee velden worden opgebouwd in Bedum. Naast topvolleybal zijn er deze dagen nog tal van andere activiteiten voor jong en oud rondom het Beachcourt in Bedum.

Voor beide evenementen geldt dat de entree gratis is. Alle reden dus om een kijkje te komen nemen op het Beachcourt Bedum (achter Sporthal de Beemden).  Meer informatie over deze evenementen is te vinden op: www.diobedum.nl en www.eredivisiebeach.nl .

Voor impressies van de evenementen verwijzen we graag naar: www.facebook.com/bedumbeach en www.facebook.com/beachcourtbedum

Cookieinstellingen