Muziek tijdens Monumentaal Usquert

Foto: Auwert Postmus

USQUERT – De Petrus en Pauluskerk is het podium voor twee muzikale highlights. Op zaterdag 8 september treedt zanger/dramaturg Jan Veldman op.

Jan is bekend als scenario schrijver voor vele bekende toneelstukken en tv-series zoals De Menalda Vetes en Boven Wotter. Maar ook schrijft hij zijn eigen liedjes en voert ze met veel verve uit. Voor zijn bijdrage aan de Groningse taal en cultuur heeft hij onlangs de K. ter Laan prijs ontvangen. Bekende songs van hem zijn Doen in Oskerd en Traainconducteur. Hij geeft twee concerten met Groningstalig en Nederlandstalig repertoire om 13:30 en 15:30 uur. De toegangsprijs is € 5,=.

Op zondag 9 september wordt in de kerk een beroemdheid uit Usquert herdacht met het muziekstuk Angela Cona. Angela Cona is de artiestennaam van Engeline Westerhuis, die furore heeft gemaakt in Italië als operazangeres. Zangeres Roelien van Wageningen, pianiste Loes van Ras en verteller Wiebe Pietersma brengen een programma ter ere van Angela Cona. Ze spelen en zingen repertoire dat zij zelf gezongen heeft, enkele liederen hebben in 1930 in Usquert geklonken ter gelegenheid van het 45-jarig huwelijk van haar ouders. Ze vertellen over haar leven, feit en fictie zullen elkaar afwisselen opdat ze niet een vergeten zangeres uit de vorige eeuw van het Hogeland blijft.

Aanvang concerten om 13:30 en 15:30 uur. De toegangsprijs is € 5,=.

Kaarten reserveren? Wilt u zeker zijn van een plaats voor het concert in de Petrus en Pauluskerk, dan kunt u kaarten reserveren via  [email protected], in de mail graag uw naam, aantal personen, dag en tijd vermelden.

Om alles goed te laten verlopen voor de concerten op beide dagen, is de kerk alleen vrij te bezoeken op zaterdag 8 en zondag 9 september tussen 11:00 en 13:00 uur. Deze tijden gelden ook voor het bezichtigen van de schilderijen van Jacqueline Kasemier en Peter Durieux.

Cookieinstellingen