Meel, eieren en koe melken: Smullen tijdens de kinderpannenkoekenroute

Foto: persbericht

WETSINGE – Verzamel je ingrediënten voor overheerlijke Waddenland pannenkoeken!. Op zaterdag 18 augustus a.s. van 13.00 tot 17.00 uur vindt de Kinderpannenkoekenroute plaats.

Het dorpje Klein Wetsinge is de locatie waar alle ingrediënten voor de lekkerste pannenkoeken verkrijgbaar zijn, waaronder meel en eieren. Op de route kan zelfs een koe gemolken worden. Pannenkoeken eten kan tegen een kleine vergoeding bij het Kerkje van Klein Wetsinge. De Kinderpannenkoekenroute maakt onderdeel uit van het project Waddenland Boerenland, met als doel om inwoners en toeristen in de regio Waddenland meer te leren over waar je voedsel vandaan komt.

Deelnemers aan de route zijn Molen De Wetsinger waar (spelt) meel van Groninger graan en spelt te koop is en de verse eitjes komen van Marthe en Jelte aan het einde van het dorp. Het hele erf is versierd en kinderen worden uitgenodigd om de kippetjes te komen bewonderen. Onderweg op de route staat een koe die door kinderen zelf ‘gemolken’ kan worden. De koe geeft een verrassende kleur ‘melk’. Het kerkje in Klein Wetsinge is vandaag het episch centrum van de pannenkoek. Hier worden heuse Waddenland pannenkoeken gebakken. Deze kunnen tegen een klein bedrag geproefd worden.

Doel van het project –  Het project Waddenland Boerenland is een project van Stichting Promotie Waddenland in samenwerking met twintig agrarische en toeristische ondernemers in de regio. Het doel van het project is om inwoners en toeristen in de regio Waddenland in contact te brengen met het boerenleven en hen te laten zien en leren waar ons dagelijkse voedsel vandaan komt en hoe dit geproduceerd wordt. In totaal worden er in 2018 acht Open Boerderijdagen georganiseerd.

Meer informatie en deelname –  Kijk voor meer informatie op: Waddenland – Pannenkoekenroute. Aanmelden voor de route kan via het aanmeldformulier op de site (niet verplicht). Na aanmelding ontvang je per email meer informatie over de route.

http://www.waddenland.groningen.nl

Cookieinstellingen