Ezinge onthult: Sjans op het Hogeland gaat óók over Humsterland!

Foto: SKKW

We gaan al mooi richting november. Reden voor uw roddelty reporter van Sjans op het Hogeland, om de familie Middag eens te verrassen met een bezoek.

De Middagjes (Ezinge en Garnwerd en dochter Feerwerd) spelen een cruciale rol in de boerenklucht Sjans op het Hogeland! Waar sjans is, loert ontrouw en bedrog. Misschien ben ik, als uw enige echte roddelty reporter, daarom zo geïnteresseerd in dit unieke theaterstuk, welke gemaakt is ter gelegenheid van het afscheid van de gemeente Winsum.

Op geheel integere wijze ben ik ongezien de woonkeuken van de commune Winsum binnen gelopen. Tot mijn niet onaangename verrassing zwierde Garnwerd Middag mij tegemoet. “O Romeo, Romeo, waarom ben jij Romeo?” De wonderschone talentvolle actrice, die in het hele land berucht is om haar dunne beentjes, vraagt op flirterige toon of ik met haar de tekst wil repeteren. Ik word gered door de gong, want Ezinge stiefelt binnen. “Wat meurt dat hier”, zegt de altijd even genuanceerde keuterboer annex museumdirecteur. Als blijkt dat het mijn aftershave is, wil hij niet meer meedoen aan het exclusieve interview over Sjans op het Hogeland! “Journalisten en artiesten. Niks voor mij.” “Brompotje toch”, zegt Garnwerd, “meneer is roddelty reporter.”

Precies op dat moment komt Feerwerd binnen gestormd. Vanaf de hooizolder, blosjes op haar wangen. Ze rent naar buiten, Garnwerd gaat achter haar aan. Ezinge kijkt mij stoïcijns aan. Met mijn doortastende vraag “Sjans op het Hogeland?” probeer ik hem toch een exclusieve reactie te ontlokken. “Huh, Humsterland”, onthult Ezinge Middag. “Wat??!!”, zeg ik, “Gaat Sjans op het Hogeland! óók over het Humsterland?” Het daaropvolgend stilzwijgen van Ezinge spreekt boekdelen. Ik beleef mijn journalistieke hoogtepunt.

Uw roddelty reporter heeft breaking news: Sjans op het Hogeland! gaat ook over Oldehove, Niehove en Saaksum. Dus mensen, ook uit deze dorpen: allemaal als de wiedeweerga naar http://www.skkw.nl. Daar kunt u zien op welke vrijdagen en zaterdagen in november het toneelstuk wordt opgevoerd in Winsum, Ezinge, Baflo, Den Andel en Sauwerd.

Gratis en voor niets aangeboden door de gemeente Winsum, als afscheidscadeau. Maar: wel even reserveren! U kunt de voorbereidingen ook volgen op de facebook pagina.

 

 

Cookieinstellingen