Alzheimer Café over morele dilemma’s

Foto: WinsumNieuws

WINSUM – Op donderdag 18 oktober vindt er weer een Alzheimer Café Winsum e.o.  plaats, deze keer is het thema “Morele dilemma’s”.

Te gast is deze avond Marcelle Mulder, zij is al jaren als humanistisch raadsvrouw werkzaam in de ouderenzorg. Daarnaast heeft ze haar vader begeleid die in een verpleeghuis heeft gewoond. Ze is één van de schrijfsters van het boek “Op bezoek bij een dierbare met dementie” met ruim 60 ideeën om samen te genieten. Dit boek is geschreven om mensen te helpen die zich ongemakkelijk voelen en schroom ervaren bij het bezoeken van mensen met dementie.

Met Marcelle gaan we in gesprek over hoe zij dementie ervaart en welke gevoelens dat bij haar oproept. Zij zal vertellen over hoe ze het ziekteproces van haar vader heeft beleefd en hoe ze gemerkt heeft hoe haar eigen stemming van invloed was op het onderlinge contact. Vele mogelijkheden om samen iets waardevols te beleven zullen aan bod komen.

U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. Mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden, vrienden en alle andere geïnteresseerden uit de gemeenten Winsum, Eemsmond, De Marne en daarbuiten zijn van harte welkom. U kunt zo binnenlopen en de toegang is gratis.

Mocht het vervoer een probleem zijn of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Korrie Stevens, telefoon 0595-442728.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website http://www.alzheimer-groningen.nl

Reacties

article
121597
WINSUM – Op donderdag 18 oktober vindt er weer een Alzheimer Café Winsum e.o.  plaats, deze
https://winsum.nieuws.nl/agenda/20181011/alzheimer-cafe-over-morele-dilemmas/
2018-10-11T12:03:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/09/09033848/Alzheimer-Caf%C3%A9-uitgelicht.jpg
Agenda