Opstand van de bomen in Museum Wierdenland

Foto: openbaar domein

EZINGE – ‘Opstand’ is dit jaar het thema van Oktobermaand Kindermaand. Maar… was er dan vaak opstand in het Wierdenland?

Kwamen de bewoners van de wierden soms in opstand tegen de Vikingen? Of tegen de Romeinen? Voor zover we weten niet. Liever dreven ze vreedzaam handel met elkaar. Maar opstand betekent niet alleen ‘verzet’.

Er is nog een tweede betekenis van het woord opstand, nl. ‘staande bomen’! Met deze tweede betekenis heeft Museum Wierdenland invulling gegeven aan het thema opstand. Er is namelijk veel boeiends te vertellen over de bomen in het Wierdenland.

Bomen houden niet zo van de zilte grond in deze streek, met uitzondering van wat hazelaars, appelbomen en… de vlier! De vlier is een boom met heel veel mogelijkheden: de bloemen en bessen kun je verwerken in bijvoorbeeld jam of limonade en het hout is eenvoudig te bewerken tot kleine voorwerpen als fluitjes, lepels en kralen. Ook kun je van de takjes leuke kleine huisjes bouwen.

En dat is precies wat we gaan doen op zondag 21 oktober: we gaan alle mogelijkheden van de vlier ontdekken! Onder het genot van een glaasje vlierlimonade maken we lepels en fluitjes, gaan we huisjes bouwen en kralen rijgen.

Deze kinderactiviteit wordt gehouden op zondag 21 oktober van 14.00 tot 16.00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Deelname is gratis. Graag wel even aanmelden, uiterlijk vrijdag 19 oktober via [email protected]

http://www.wierdenland.nl

Cookieinstellingen