Suite Bert van Erk Quintet in première bij Jazz in Feerwerd

Foto: persbericht

FEERWERD – Op 28 oktober is er weer een bijzonder concert bij Jazz in Feerwerd!

Op het podium staat dan contrabassist en Groninger jazzicoon Bert van Erk met zijn Bert van Erk Quintet, bestaande uit Miguel Martinez (altsax), Gertie Bruin (accordeon), René van Astenrode (vibrafoon), Bert van Erk (contrabas) en Sebastian Demydczuk (drums).

Voor de ZomerJazzFietsTour 2017 componeerde Van Erk de suite ’22 What’s New? 69 It’s Fine’ voor dit quintet, verwijzend naar een idee dat hij op zijn 22e jaar reeds had, maar op zijn 69e pas uitwerkte. Het concert was een succes en de unieke klankkleur van zijn band beviel hem zeer. Reden voor hem om zijn 70e te vieren met het componeren van een tweede suite voor dit bijzondere orkest: ’70: Quintology’. Deze suite zal op 28 oktober bij Jazz in Feerwerd in première gaan!

Bert van Erk speelde al in de jaren ’70 met de Boy Edgar Big Band en met diverse jazzlegendes, zoals bijvoorbeeld Dexter Gordon, Slide Hampton, Benny Bailey, Art Taylor, Beaver Harris, Kenny Wheeler en de inmiddels legendarische drummer John Engels. Hij is nog steeds erg actief in de jazzwereld. Hij maakt deel uit van verschillende bands en treedt, net als zijn andere quintetleden, regelmatig op met toonaangevende jazzmuzikanten uit binnen- en buitenland.

Datum: zondag 28 oktober, aanvang: 15:00 uur, plaats: Jacobuskerk Feerwerd.

Entree: €15,=, reserveren is mogelijk op [email protected]. Verdere informatie is te vinden op www.jazzinfeerwerd.nl.

 

Cookieinstellingen