Johannes de Heer in de Walfriduskerk

Foto: Auwert Postmus

BEDUM –  De activiteiten- commissie van de Hervormde Gemeente Bedum nodigt een ieder uit om op vrijdag 25 januari op een informele manier met elkaar te zingen uit de bundel van Johannes de Heer.Ds. C. Hoek heeft de leiding van deze avond. Dhr. R. Scheeringa uit Bedum zal solo zingen en Menno van’t Veld speelt op de piano een muzikaal intermezzo. Het Hervormde Kerkkoor zal enkele liederen zingen. Maar er zal vooral samen worden gezongen! De organist is dhr. E. van Olm.

De avond begint om 19.30 tot 21.30 uur. Er is een pauze met koffie en koek. En tevens gelegenheid elkaar te ontmoeten. De commissie hoopt op een fijne avond en dat de aanwezigen zullen genieten van de liederen van Johannes de Heer.

Johannes de Heer

In mei 1905 publiceerde hij zijn eerste Zangbundel ten dienste van huisgezin en samenkomsten met daarin een aantal psalmen en zondagschoolliederen. Maar de hoofdmoot werd gevormd door zogenoemde ‘gospel hymns’, die vanuit Amerika, Engeland en Wales in Nederland waren beland. In zijn zangbundel werd sterk de nadruk gelegd op de bekering van elke individuele zondaar en op een persoonlijke relatie met Christus.

De reacties van de vorige twee edities waren zeer positief. Wat is er mooier dan samen te zingen. Een lied van Johannes de Heer begint met; Ik wil zingen van mijn Heer.

Cookieinstellingen