Jazz, ska, brass & blues in ’t Witte Hoes

Foto: Archief HN

ADORP – Zondagmiddag 3 februari treedt de formatie JazzSkaBrass op in ’t Witte Hoes in Adorp. Na het zeer succesvolle concert in het voorjaar 2018 is zij opnieuw te zien en te horen in Adorp.

Om 16.00 uur start een swingend concert met een vernieuwd repertoire bestaande uit een mix van jazz, ska, brass en blues.

De muzikanten van JazzSkaBrass komen allen van het Hogeland. Zij timmeren al enige jaren stevig aan de weg met muziek die past in de traditie van swingende New-Orleansjazz en blues, afgewisseld door robuuste ska-stukken. De vooral in de zeventiger jaren vermaarde Dirty Dozen Brassband en het New York Ska Jazz Ensemble zijn hun grote voorbeelden. Het repertoire loopt van bewerkingen van bekende popnummers van o.a. Dr. John, historische blues-hits van Thelonius Monk via ska-ritmes naar swingende jazzstandards van Duke Ellington en Dave Brubeck.

Ron Komduur (drums) en Theo Onnes (gitaar), twee zeer ervaren en enthousiaste muzikanten zijn onlangs toegetreden tot de band, die verder bestaat uit John Doon (trombone), Heine van Calker (trompet), Harry Peppelenbos (sousa), Mark Blaauwwiekel (sousa), Thea Assies (baritonsax) en John Vaneman (tenorsax).

De band heeft inmiddels, naast eerdere optredens in Adorp, vele succesvolle concerten verzorgd, o.a. in de Harbour Jazz Club te Winschoten en verschillende keren in Winsum, Mensingeweer en Tinallinge.

Reacties

article
130900
ADORP – Zondagmiddag 3 februari treedt de formatie JazzSkaBrass op in ’t Witte Hoes in
https://winsum.nieuws.nl/agenda/20190130/jazz-ska-brass-blues-in-t-witte-hoes/
2019-01-30T18:21:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/01/30181849/Adorp_-_t_Witte_Hoes1.jpg
Agenda, Nieuws