Werk van twee kunstenaars in Adorp

Foto:

ADORP – De Culturele Commissie Adorp heeft weer twee kunstenaars uitgenodigd te komen exposeren. De expositie wordt gehouden op 2, 3, 9 en 10 maart in de kerk van Adorp.

Het gaat hierbij om werk van Saskia van Voorn met werk uit Nieuw Zeeland (schilderijen en houtsneden) en Lionella Delcampo (schilderijen, tekeningen en bronzen beelden). Saskia en Lionella waren jaargenoten op de Academie Minerva. Zaterdag 2 maart om 14.00 uur zullen Willem Pots en Henk Klatter de expositie muzikaal openen. Robin d’Arcy Shillcock zal het werk van de beide kunstenaars toelichten. De expositie is op genoemde dagen van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken, de toegang is gratis.

Saskia van Voorn – Opgroeiend in een artistieke omgeving maakte het deel uit van het dagelijks leven om te tekenen en te schilderen, om andere kunstenaars te ontmoeten en om kunstgalerijen en musea te bezoeken. Ze studeerde schilderkunst en grafiek aan de Academie Minerva in Groningen en studeerde in 1981 af. Na een succesvolle vroege kunstcarrière emigreerde zij en haar familie in 1988 naar Nieuw-Zeeland. Ze woont en werkt nu in Le Bons Bay op het schiereiland Banks.

Landschappen, planten en mensen zijn te zien in de schilderijen en prenten van Saskia. Ze werkt over het algemeen op een kleine schaal op een figuratieve manier. De natuurlijke omgeving is haar favoriete onderwerp en belangrijkste inspiratiebron. Saskia is gespecialiseerd in houtsneden met behulp van een techniek geïnspireerd op de houtsneden uit de 18e en 19e eeuw van Japan, Ukiyo-e (foto’s van de zwevende wereld). Ze maakt gedetailleerde tekeningen, maakt “en plein air” en foto’s, die ze gebruikt voor haar houtsnedeontwerpen, waarbij ze de stemming van een bepaald moment in het vaak veranderende landschap vastlegt. Voor één print gebruikt ze meerdere houtblokken, meestal 7 of 8, elk blok gekozen voor zijn eigen specifieke textuur/korrel. Ze maakt veelvuldig gebruik van gradatie in de kleuren om diepte en subtiliteit te bereiken.

Poppy houtsnede Saskia van Voorn

Lionella Delcampo – Lionella werd geboren in Triëst, de fraaie stad in het noordoosten van Italië die een rijke traditie aan portretschilders kent zoals Tominz, Rietti, Sofianopulo, Veruda, Marchig en vele anderen. In aanraking gekomen met de werken van deze kunstenaars en door hen geïnspireerd, begon ze al op jonge leeftijd de mensen in haar omgeving vast te leggen. Tekenen was voor haar van kinds af aan een vanzelfsprekende bezigheid. Op haar twintigste verhuisde ze naar Nederland, waar ze haar kunstopleiding genoot op Academie Minerva (1976-81), begeleid onder andere door Piet Pijn, Diederik Kraaijpoel, Matthijs Röling en Leo Schatz. Lionella schildert voornamelijk in opdracht, met helder kleurgebruik en een losse toets. Zij maakt portretten, vrij werk met thema’s als mens, dier en stilleven en bronzen beelden.

Graag tot ziens!

Cookieinstellingen