Gitaar Concertsessies “Jan Kuiper & Friends”

Foto: Jan Kuiper

WINSUM – Op zondagmiddag 17 februari 2019 start er een unieke serie gitaarconcerten in Cafe De Gouden Karper. De mooiste gitaarmuziek in combinatie met een aantal zeer speciale gastsolisten. Een must voor iedere gitaar- en muziekliefhebber !

Jan Kuiper & Friends is een keer per maand op de zondagmiddag, van 15.00 tot 17.00 uur. Entree: 15 euro.

Jan Kuiper: gitarist, yogi en schrijver

Jan Kuiper reisde de afgelopen 40 jaar over de hele wereld als Jazz gitarist. Zijn gitaarcarrière begon op zijn 15de toen hij voor het eerste een gitaar in handen kregen. Op zijn 20ste maakt hij de keuze om professioneel gitarist te worden. Gitaarspelen is voor hem een nooit aflopend proces van oefenen en doen wat je moet doen. Hij gaat uit van het principe dat de allerbeste muziek wordt gemaakt zonder de inbreng van de ego. Alleen dan spreekt de muziek recht het hart van de musicus en raakt het de ziel van der luisteraars. Dan wordt muziek het leven zelf.

Sinds 1999 is Jan Kuiper naast musicus ook een fervent beoefenaar van Yoga. Als Yogi volgde hij lessen bij alle grote meesters van deze tijd, o.a. Robert Boustany en David Swenson. De combinatie van Yoga en Muziek heeft hij prachtig samengebracht in het concept Yoga in Concert: yogalessen in het theater met livemuziek. Daarnaast geeft hij al enkele jaren Yoga op het Strand tijdens het Oerol Festival op Terschelling dat elk jaar in juni plaatsvindt.

In 2013 publiceerde Jan Kuiper, in eigen beheer, zijn eerste boek over Yoga, Muziek, en Meditatie: Leven met een glimlach. In het najaar van oktober verscheen bij Uitgeverij Noordboek Bomen van Kristal, een aangrijpend verhaal over borstkanker, liefde en vergankelijkheid.

Programma De Gouden Karper

17 februari – AFRICAN STRINGS & DRUMS  met Dra Diarra, Mousse M’Baye & Digmon Roovers
17 maart – THE VOICE OF HOLLAND  met Iris Kroes
14 april – HOT CLUB DU FRANCE  met Paulus Schafer & Digmon Roovers
26 mei – ALTIED WAT AANS  met Gert Sennema & Arnold Veeman
16 juni – GRONINGEN GUITAR COLLEGE – GUITAR GROOVES  met Joost van der Beek

Zomerstop: juli/augustus

15 september – FLAVOURS OF AFRICA  met Zoumana Diarra
20 oktober – FLAVOURS OF INDIA  met Sandip Bhattacharya
17 november – GRONINGEN GUITAR COLLEGE – HENDRIX IN DA HOUSE  met Allard Gosens
15 december – MEMORIES OF DJANGO  met Stochelo Rosenberg

Reacties